6.2.23

Κουκιά τρως, κουκιά μαρτυράς...


Είναι ζορισµένος ο Μητσοτάκης και του φαίνεται. Μπορεί τα ΜΜΕ να τον προστατεύουν αποκρύπτοντας λ.χ. την παρακολούθηση των Μπακογιάννηδων, αλλά αυτό πρακτικά δεν σηµαίνει τίποτε. Γιατί σε αυτά που µετράνε, από τις αυξήσεις που ακόµη ψάχνουν να τις δουν οι συνταξιούχοι µέχρι το «καλάθι του νοικοκυριού» που πάει κι έρχεται µισοάδειο, όλα... είναι χάλια και όλοι γνωρίζουν τον αίτιο.

Γι’ αυτό έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια και το έχει ρίξει στις κορόνες µήπως αποφύγει τη χλαπάτσα που έρχεται. Τελευταίο του κατόρθωµα η επίθεση στην αξιωµατική αντιπολίτευση γιατί όπως είπε: «Είχαµε προειδοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να ρίξει τη χώρα στον βούρκο. Ενα κόµµα που υποτίθεται ότι διεκδικεί την πλειοψηφία στη Βουλή την εγκαταλείπει».

Ας αφήσουµε στην άκρη το λογοπαίγνιο, καθώς κανένα πολιτικό κόµµα δεν µπορεί να… εγκαταλείψει τη Βουλή εκτός κι αν η λαϊκή ψήφος το αφήσει εκτός κοινοβουλίου να ψάχνει να βρει τι έφταιξε, και ας σταθούµε στην ουσία. Ποιος ρίχνει τη χώρα στον βούρκο;

Η απάντηση είναι τόσο προφανής που µάλλον κανείς δεν χρειάζεται… λυσάρι για να βρει την απάντηση: εκείνος που αποδεικνύεται ότι µετέτρεψε την ΕΥΠ σε απέραντο κέντρο παρακολουθήσεων και τώρα που τα ρεζιλίκια του βγήκαν στο φως πασχίζει να µας πείσει ότι απλώς δεν έκανε τη δουλειά του ως πολιτικός προϊστάµενος της ΕΥΠ και δεν έλεγχε κανέναν.

Και µάλιστα, επειδή µωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι, προσπαθεί να µας πείσει µε το φοβερό επιχείρηµα ότι είναι τόσο ανεπαρκής ώστε και τώρα δεν κάνει το παραµικρό για να ελέγξει την «ανεξέλεγκτη» ΕΥΠ που δηµιούργησε.

Στον βούρκο µάς ρίχνει αυτός που έκανε κανονικότητα τις κραυγαλέες απευθείας αναθέσεις βάζοντας τις υπηρεσίες να αγοράσουν καθαριστικά για παράδειγµα από… βουλκανιζατέρ και άλλες τέτοιες «σχετικές» επιχειρήσεις. Που κατά σύµπτωση (;) είναι ο ίδιος µε αυτόν που µοιράζει επιδόµατα σαν κι αυτά που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε για να κρύψει τις τρύπες της πολιτικής του. Που προσλαµβάνει µπάτσους επί µπάτσων και µετακλητούς επί µετακλητών προς δόξαν του νόµου του και της τάξης του.

Και βέβαια βούρκος είναι και η αδιαφάνεια, το να µη φέρνεις λ.χ. τον Πέτσα στην εξεταστική για τη λίστα… Πέτσα, το να κρύβεις τους ενεχόµενους στις υποκλοπές πίσω από το «απόρρητο» ώστε να κρυφτείς ο ίδιος και το να την κοπανάς αµέτρητες φορές από την ώρα του πρωθυπουργού για να µη φανεί η ανεπάρκειά σου.

Οταν όλα αυτά τα κάνεις και τα ξανακάνεις, είναι λογικό όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη να βλέπεις τον βούρκο. Οπότε, όπως λέει κι ο λαός, κουκιά τρως, κουκιά µαρτυράς, δηλαδή στην περίπτωση του Μητσοτάκη βούρκο βλέπει, για βούρκο µιλάει...

Βαγγέλης Δεληπέτρος

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: