14.2.23

Ενδιάμεσος φορέας το ΕΚΟΜΕ...


Εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης ο κλάδος της οπτικοακουστικής βιομηχανίας! Το μεγάλο στοίχημα του 2017 για το χτίσιμο της ελληνικής βιομηχανίας ταινιών και σειρών, που φέρει την υπογραφή του Λευτέρη Κρέτσου, δέχθηκε τρεις... νομοθετικές παρεμβάσεις από τον Κυριάκο Πιερρακάκη και έχει παγώσει. 

Οι παραγωγοί έχουν ενημερωθεί από τον φορέα να συγκεντρώσουν εκ νέου τα φορολογικά τους στοιχεία για να πληρωθούν.

Η λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ ήταν η ένταξή του στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-27» του ΕΠΑΝ, από το οποίο λέγεται ότι έχουν δεσμευθεί 200 εκατ. ευρώ. 

Προς την κατεύθυνση αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του προέδρου του φορέα Παναγιώτη Κουάνη, με την οποία τροποποιείται ο κανονισμός οργάνωσης λειτουργίας του και πλέον θα λειτουργεί ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Προγράμματος.  

Μάλιστα έχει διαμηνυθεί στους παραγωγούς πως θα υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια μέχρι το 2027. Στην πορεία βέβαια θα φανεί πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα. Πάντως η υφιστάμενη χρηματοδότηση, που γινόταν με βάση αντικειμενικά κριτήρια, απέτρεπε κάθε είδους παρεμβάσεις

Το δεύτερο βήμα είναι η λειτουργία του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων, όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό του ΕΚΟΜΕ, τον οποίο είχε κάνει ο Λευτέρης Κρέτσος. 

Για το έργο της ψηφιοποίησης αναζητούνται 12 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό, έχει γίνει συζήτηση για την ενδεχόμενη μεταφορά του Αρχείου της ΕΡΤ από την ΕΡΤ ΑΕ στον νέο φορέα...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: