23.2.23

Τι εστί «ισχυρή εντολή»...


Ισχυρή εντολή από τους πολίτες στις εκλογές ζητά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να έχει τη δύναμη να αξιώσει η βάση συζήτησης για... τη συγκρότηση κυβέρνησης να γίνει επί των δικών της προγραμματικών θέσεων, ή έστω επί των δικών της ‘κόκκινων γραμμών’, πίσω από τις οποίες δεν εννοεί να υποχωρήσει. Την ίδια ώρα, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη ξέρουν καλά ότι κεντρικός παίκτης θα γίνουν μόνο αν καταφέρουν να πάρουν ένα τέτοιο ποσοστό που θα τους δίνει το …δικαίωμα να διαπραγματευτούν τόσο επί των θέσεων, όσο και επί των προσώπων, μια και παρότι πέρασε σε δεύτερο πλάνο, το δόγμα «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης», είναι ακόμα εδώ και στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής το πιστεύουν βαθιά.

Τι εννοεί κανείς όταν μιλά για ‘ισχυρό ΠΑΣΟΚ’ την επομένη των εκλογών, επιχείρησε να εξηγήσει από το βήμα της Βουλής χθες ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, κάνοντας λόγο για μία ισχυρή κοινωνία, για κοινωνική συνοχή, για σταθερότητα και για ‘ανάσα’ στους πολίτες που οδηγούνται σε αδιέξοδο. Μιλώντας επί του πρακταίου, δε, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα διασφάλιζε τρόπον τινά την προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών -μιλώντας πάντως για τους αδύναμους δανειολήπτες και όχι για στρατηγικούς κακοπληρωτές- καθώς επίσης κανόνες για τα funds και αντιμετώπιση άλλων προβληματικών διατάξεων που ισχύουν σήμερα.

«Η λύση στα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα της χώρας δεν είναι ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αυτοί που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Δεν είναι αυτοί που θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες, ψευδεπίγραφα διλήμματα. Δεν είναι η τοξικότητα, η αίσθηση που αποπνέουν κάποιοι ότι είναι κληρονόμοι της εξουσίας ή η φαντασίωση κάποιων ότι εκπροσωπούν μονομερώς και απόλυτα τη δημοκρατική παράταξη, όταν οι ίδιοι έχουν πρωταγωνιστήσει σε διώξεις αλλά και στην κατασυκοφάντηση της δημοκρατικής παράταξης», υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης, ζητώντας ξανά εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μία ισχυρή εντολή. Αυτήν άλλωστε, περιγράφουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ως την προϋπόθεση για να μην εμπλακεί η χώρα σε πραγματικές περιπέτειες…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: