10.2.23

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται «τί συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ»…


Στην Κουμουνδούρου δεν είναι αφελείς και προφανώς γνωρίζουν ότι εκλογές δεν γίνονται με… ανθοδέσμες και τριαντάφυλλα. Όμως, από αυτό ως το σημείο να εμφανίζεται το... ΠΑΣΟΚ να ψάχνει έστω και την… παραμικρή αφορμή για να «πυροβολήσει» την αξιωματική αντιπολίτευση, η απόσταση είναι μεγάλη.

Αυτή είναι η αίσθηση που αποκομίζει κανείς αν συζητήσει με κεντρικά στελέχη της Κουμουνδούρου, αφού ο προβληματισμός είναι βαθύς και πρόδηλος: με άλλα λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται όχι για το κατά πόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αλλάξει στρατηγική. Αυτό, σύμφωνα με στελέχη που ασχολούνται με τον στρατηγικό σχεδιασμό του κόμματος, το έχουν για δεδομένο και «φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού», όπως χαρακτηριστικά λένε. Αυτό που τούς προβληματίζει είναι μήπως αυτή η στρατηγική δεν αφορά στην επιστροφή στις ίσες αποστάσεις, αλλά σε… «μονομέτωπο κατά της Αριστεράς», όπως λένε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

Οι ενδείξεις

Εξάλλου, τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ έχει σκληρύνει τη στάση του εμφανώς και πράγματι δείχνει ως εάν να ψάχνει αφορμή για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την Κουμουνδούρου δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη του Κινήματος «πυροβολούν» τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρήματα και όρους που αφενός παραπέμπουν στο… 2015 και νωρίτερα, αφετέρου χρησιμοποιούνται κατά κόρον από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, σχόλια ΠΑΣΟΚων για την «πάνω και την κάτω πλατεία», όπως επίσης και αναφορά στην περίφημη δήλωση Βούτση πως «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» είναι ενδεικτική των… άγριων προθέσεων που έχει το ΠΑΣΟΚ -όπως, τουλάχιστον, «διαβάζουν» τα πράγματα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τα ίδια στελέχη που δεν κρύβουν ότι «μπήκαν ψύλλοι στ’ αφτιά τους» και από την πολιτική απόφαση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την τροπολογία για το νομοθετικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, καίτοι όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν απέναντι και διαπρεπείς συνταγματολόγοι -πολλοί προερχόμενοι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς- εξέθεσαν αναλυτικά τις προβληματικές προβλέψεις της κυβερνητικής τροπολογίας.

Ξένοι στις Βρυξέλλες

Σημειωτέον ότι τα σύννεφα στη σχέση Κουμουνδούρου-Χαριλάου Τρικούπη έχουν βαρύνει και μετά την αμήχανη και «παγερή» συνύπαρξη των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκαν χθες για την προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Πέραν του ότι ήταν εμφανές ότι επρόκειτο για δύο… ξένους στην ίδια σύνοδο, το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία δια του εκπροσώπου του να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιμένει σε ψεκασμένο αφήγημα», με αφορμή το ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε την συζήτηση που θα γίνει για τις υποκλοπές στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, χωρίς να… αποδώσει τα εύσημα στον Νίκο Ανδρουλάκη που φέρεται να την προκάλεσε. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι κάλπες αργούν ακόμη…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: