8.2.23

Το χαμόγελο του Βορίδη...


...και οι αξιωματικοί που μάταια περίμεναν...

Δεν θα την λέγαμε και …πιστή απομαγνητοφώνηση αυτή που μοιράστηκε από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην Βουλή. Εκείνη δηλαδή στην οποία καταγράφθηκε το «σαρδάμ» του πρωθυπουργού όταν ανέφερε πως... «θέλουμε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή θέλουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη;».

Στο κείμενο της ομιλίας που μοιράστηκε το φραστικό λάθος είχε διορθωθεί. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι χθες στην συνεδρίαση της Βουλής έπεσε άφθονο γέλιο.

ΒΟΡΙΔΗΣ

Τον Μάκη Βορίδη με ένα …τεράστιο χαμόγελο συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός, την στιγμή που μαίνονταν η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρας χθες στην Βουλή. Προφανώς το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης ταίριαζε απολύτως με το πολιτικό mendalité του υπουργού Εσωτερικών.

Κατηγορίες του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση για «εθνική εξαίρεση» και υπονοούμενα για απουσία «πατριωτικής» ευαισθησίας. Μουσική στα αυτιά για έναν εκπρόσωπο της «τάσης του ΛΑΟΣ» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Αρκετοί απόρησαν από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έλειπε από την θέση του προέδρου όταν «κονταροχτυπιόνταν» ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για όσους δεν πρόσεχαν, είχε εξηγήσει ο ίδιος τους λόγους λίγο νωρίτερα. Όπως είπε «εμένα θα μου επιτρέψετε να λείψω για λίγο, κύριε Πρόεδρε. Είναι ο κ. Μοσκοβισί επισκέπτης της Βουλής. Είναι γνωστός σε πολλούς από εσάς. Θα επιστρέψω…»

ΜΑΤΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ

Μάταια πάντως περίμεναν οι αξιωματικοί εισαχθέντες στις ΑΣΣΥ το 1994 και 1995 να ακούσουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες ότι θα διόρθωνε την αδικία στο άρθρο 53 του νομοσχεδίου για θέματα προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό ενώ έχουν βομβαρδίσει τη ΝΔ, τους βουλευτές μέλη της Επιτροπής Άμυνας και το υπουργείο φυσικά με διαμαρτυρίες, καθώς θα προαχθούν πέντε χρόνια αργότερα από ό,τι κανονικά θα έπρεπε και θα αποστρατευθούν με ένα βαθμό λιγότερο, παρόλο που πληρώνουν εισφορές που αντιστοιχούν σε μεγαλύτερο βαθμό.

Από το υπουργείο Άμυνας καρφώνουν τον συνήθη ύποπτο Σκυλακάκη, παρότι δεν υπάρχει άμεσο δημοσιονομικό κόστος. Στο κόμμα κάποιοι έλεγαν ότι ήθελε να τους βάλει ο Μητσοτάκης, αλλά δεν τον άφηνε ο Φλώρος. Βουλευτές κατηγορούσαν τον Παναγιωτόπουλο ότι δεν ασχολείται. Ο οποίος Παναγιωτόπουλος άφηνε να εννοηθεί στην επιτροπή ότι θα τους βάλει αλλά σε δύο χρόνια. Εν τω μεταξύ πάντως, θα έχουν ψηφίσει...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: