22.2.23

Δουλευόμαστε;...


Η θανάτωση άγριων ζώων γίνεται κακούργημα, ενώ παράλληλα ενισχύονται τα μέτρα προστασίας στις περιοχές Natura, μας... ενημερώνουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου, και λες πως κάτι καλό πάει να γίνει στη χώρα της πλήρους απαξίωσης και της άγριας κακοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας ζωής. Γιατί όντως θα ήταν μια ευχάριστη είδηση αν δεν προερχόταν από μια κυβέρνηση που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ευρωπαϊκή καταδίκη για αλόγιστη χωροθέτηση αιολικών σταθμών σε προστατευόμενες περιοχές. Γιατί είναι αν μη τι άλλο ύποπτο και υποκριτικό να κομπάζει ο κύριος Αμυράς για τα 35 εκατομμύρια που το υπουργείο του θα δαπανήσει για προμήθειες drones και θερμικών καμερών, καθώς επίσης και σκαφών για τις περιοχές με ύδατα, αλλά και αυτοκινήτων για να ενισχυθεί ο στόλος των Δασικών Υπηρεσιών και του ΟΦΥΠΕΚΑ και από την άλλη επί Νέας Δημοκρατίας η ελληνική φύση να έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές και πολλές ευαίσθητες προστατευόμενες περιοχές να έχουν λαβωθεί βαρύτατα από την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση αιολικών σταθμών μέσα ή σε άμεση επαφή με αυτές.

Τα παραδείγματα των Ακαρνανικών Όρεων, του Έβρου, της Καρυστίας στη Νότια Εύβοια και της Μάνης, εμβληματικών προστατευόμενων περιοχών στις οποίες έχει εγκατασταθεί πλήθος αιολικών σταθμών, είναι τα πιο κραυγαλέα. Περιοχές τεράστιας σημασίας για προστατευόμενα είδη πουλιών αλλά και για θηλαστικά, οικότοποι και είδη χλωρίδας έχουν παραδοθεί με υπουργικές υπογραφές σε ιδιωτικά συμφέροντα αδιαφορώντας πλήρως για το περιβάλλον και φέρνοντας την Ελλάδα ένα βήμα πριν από την παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο.

Όσο για τη μετατροπή σε κακούργημα της θανάτωσης ζώων της άγριας πανίδας, καλό θα ήταν ο υπουργός, πριν το διαφημίσει, να σιγουρευτεί ότι είναι κάτι που ήδη ισχύει και να μην ξανανομοθετεί τα νομοθετημένα για να έχει να λέει...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: