10.2.23

Το σκίτσο Έλληνα σκιτσογράφου...


...που προκάλεσε αίσθηση στην Τουρκία...

Πικρό, τρυφερό, έξυπνο αλλά και υπαινικτικά δηκτικό για τον Ερντογάν είναι το σκίτσο του Soloup που εικονογραφεί –κοσμεί για να το πούμε καλύτερα– το πρωτοσέλιδο στο Ποντίκι αυτής της εβδομάδας. 

Το σκίτσο δείχνει Έλληνα διασώστη να κρατά το... χέρι ενός καταπλακωμένου από τα συντρίμμια του σεισμού και ο ένας να αποκαλεί τον άλλον «φίλο» στα ελληνικά και στα τουρκικά («arkadas»). 

Σε τέσσερις γλώσσες αναγράφεται και η λέξη «αλληλεγγύη», ενώ η καρδιά τού σκίτσου βρίσκεται στη φράση που επινόηση ο Soloup: «Οι φίλοι έρχονται και νύχτα και μέρα».

Το εξαιρετικό σκίτσο προκάλεσε αίσθηση στην Τουρκία και, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ποντικιού, η μεγάλης κυκλοφορίας Cumhuriyet, με τίτλο «Έλληνας γελοιογράφος σατιρίζει τον Ερντογάν: 

Οι φίλοι έρχονται και νύχτα και μέρα», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «ο Soloup, εικονογράφος της εφημερίδας “Το Ποντίκι” στην Ελλάδα, ανέδειξε τη φιλία στο σκίτσο του. 

Η φράση “Οι φίλοι έρχονται και νύχτα και μέρα” συμπεριλήφθηκε στην απεικόνιση δύο ανθρώπων που αποκαλούν ο ένας τον άλλον “φίλο”»...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: