22.2.23

Η (εξαφανισμένη;) συγγνώμη του Ρεσβάνη προς την Έλενα Ακρίτα...


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Ο Κώστας Ρεσβάνης, ένας συνταξιούχος δημοσιογράφος όπως διαβάζω, έγραψε κάτι ψευδές και απαξιωτικό για την Έλενα Ακρίτα. Πριν από λίγες ημέρες. Στο facebook.

Το story μας το δίνει η ίδια η Έλενα: «Γιατί... κινούμαι νομικά εναντίον υβριστών και συκοφαντών; Ιδού το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Ο Κώστας Ρεσβάνης, συνταξιούχος δημοσιογράφος, όχι μόνο μού απέδωσε ψεύδος αθλιότατο, αλλά χρησιμοποίησε χυδαίους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στην ανάρτηση του.
Μόλις παρέλαβε το εξώδικό μου (διαδικαστικά προηγείται της αγωγής) τα μάζεψε όλα πίσω και ζήτησε συγγνώμη. Έτσι λειτουργώ κι έτσι θα συνεχίσω. Ούτε το 'και' δεν αφήνω να πέσει κάτω. Οι μύγες σε άλλων τα σπαθιά, παρακαλώ.  Αυτά τα ολίγα προς γνώσιν και συμμόρφωσιν».

Έψαξα μετά από αυτό το post της Έλενας να βρω το κείμενο του Κώστα Ρεσβάνη στη σελίδα του στο facebook. Οχι το πρώτο κείμενό του, το υβριστικό, αλλά αυτό με τη συγγνώμη. Δεν το βρήκα. Εχει μείνει το screenshot μόνο, όπως το ανέβασε η Έλενα Ακρίτα. Ιδού:


Δεν το βρήκα λοιπόν. Αυτό σημαίνει ότι ο Κώστας Ρεσβάνης είτε έγραψε το κείμενο συγγνώμης και μετά το έσβησε, είτε δεν το έχει δημόσιο ώστε να φαίνεται απ' όλους. Όποιο και από τα δύο πιθανόν να συμβαίνει, αν δεν υπάρχει κάτι άλλο που δεν το ξέρω, είναι σίγουρα αντι-δημοσιογραφικό. Και δείχνει ότι αυτά που λέει στο κείμενο-συγγνώμης, ότι δεν έχει πρόβλημα να δεχτεί κάποιο λάθος του κ.ο.κ. τα λέει όχι γιατί τα πιστεύει αλλά επειδή έπρεπε να τα πει λόγω αγωγής (όχι δικής του αλλά της Ακρίτα).

Αν το έχει σβήσει μπορεί η Ελενα να επανέλθει αν θέλει. Δεν νομίζω να το κάνει. Είναι φανερό πως δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθεί κι άλλο.

Κάποτε, θυμάμαι, ο κ. Ρεσβάνης είχε γράψει κάτι και για την Εφημερίδα των Συντακτών. Ήταν επίσης για μήνυση. «Δεν βαριέσαι» είπαμε στην εφημερίδα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: