12.2.23

Πρώτη ένδειξη κυβερνητικής υποχώρησης στον αγώνα των καλλιτεχνών...



Ο σπουδαίος αγώνας, η μεγάλη στήριξη και οι πολύμορφες δράσεις των καλλιτεχνών, αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να συναντηθεί μαζί τους. 

Το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης... θα έχει συνάντηση, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου με την ατζέντα να καθορίζεται από το προσβλητικό προεδρικό διάταγμα που έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις. Μάλιστα, στη συνάντηση θα συμμετέχουν και τα σωματεία των καλλιτεχνών και εργαζομένων στις παραστατικές τέχνες. 

 Υπενθυμίζεται ότι, εν μέσω διαδηλώσεων, καταλήψεων και πλήθους εκδηλώσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων ισχυρίστηκε ότι το Π.Δ. αφορά «μόνο στο προσοντολόγιο του Δημοσίου χωρίς να θίγει κανένα ισχύον δικαίωμα των καλλιτεχνών και δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με αυτά που ισχύουν», ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι καλλιτέχνες είτε είναι σε σύγχυση είτε είναι… υποκινούμενοι.

Στο ίδιο πνεύμα και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ,πρόσβαλε τους καλλιτέχνες λέγοντας ότι «κάποιοι δεν το κατάλαβαν ή κάποιοι δεν θέλησαν να τους αφήσουν να το καταλάβουν». Είχε προηγηθεί η απαράδεκτη κυβερνητική τροπολογία, που αντί να προβλέπει κατάργηση του Π.Δ. θεσπίζει κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.

Στην επικείμενη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι: Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου, Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, Πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Βασίλης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων στο χορό, Μίνα Ανανιάδου, καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόσχος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Αστέρης Πελτέκης, διευθύντρια Σχολής Εθνικού Θεάτρου, Δηώ Καγγελάρη, Διευθυντής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Ρήγας, εκπρόσωπος σπουδαστών Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Θάνος Παπαδογιάννης, και η πρώην Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: