17.2.23

Μίλησε 25 λεπτά στην ΕΡΤ...


...δεν είπε κουβέντα για τους καλλιτέχνες (ούτε ρωτήθηκε)...

Μια ημέρα μετά τη συνάντηση με τα σωματεία, αλλά και λίγες ώρες αφότου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δήλωσαν συμπαράσταση στον αγώνα των καλλιτεχνών και ζήτησαν από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης να τους δώσει βήμα, ο... πρωθυπουργός έσπευσε να δείξει σε ζωντανή μετάδοση πόσο τους υπολογίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην ΕΡΤ, μίλησε περίπου 25 λεπτά, αυτοαποθεώθηκε, έκανε αδιανόητες και συνωμοσιολογικές δηλώσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και… απήλθε.

Δεν βρήκε λέξη να πει για το ζήτημα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα εδώ και πολύ καιρό, για έναν κλάδο που τα στελέχη της κυβέρνησής του έχουν προσβάλλει πολλάκις εδώ και αρκετά χρόνια, με αποκορύφωμα τα όσα απίστευτα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες με το σύστημα Μαξίμου να επιχειρεί να τους βγάλει ακόμη και μειωμένης αντίληψης σε σχέση με το Προεδρικό Διάταγμα που έχει βάλει φωτιά στον χώρο. Για έναν κλάδο που βρίσκεται εδώ και δύο μήνες σε διαρκή κίνηση με δυναμικές κινητοποιήσεις, πολύμορφες και πολύχρωμες δράσεις.

Αλήθεια, αφού μας ενημέρωσε με περηφάνια για τα όσα έχει κάνει η κυβέρνησή του γιατί δεν είπε λέξη για το προεδρικό διάταγμα; Γιατί δεν είπε λέξη για τη συνάντηση στο Μαξίμου; Δεν πιστεύει ότι λύθηκε το ζήτημα, όπως έσπευσαν να δηλώσουν φιλικά ΜΜΕ και παπαγαλάκια ήδη από χθες, χωρίς να υπάρχει τέτοια τοποθέτηση από τον χώρο των καλλιτεχνών;

Για να είμαστε και ειλικρινείς, βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ρωτήθηκε κιόλας από τον Γιώργο Κουβαρά για το ζήτημα των καλλιτεχνών. 

Και όλα αυτά λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ο οποίοι δηλώνουν τη στήριξή τους στον αγώνα των καλλιτεχνών και καλούν τη διοίκηση της ΕΡΤ «αντί να κλείνει την πύλη του Ραδιομεγάρου και μάλιστα με αστυνομική παρουσία, να ανοίξει τα μικρόφωνα. Να δώσει βήμα στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας».

Και ο κύριος πρωθυπουργός με τη διοίκηση της ΕΡΤ απέδειξαν τάχιστα πόσο πολύ τους άκουσαν και πόσο πολύ τους υπολογίζουν…

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: