24.1.23

Ενημέρωση pass...


Σάββατο βράδυ, όχι στην άκρη της πόλης, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα ξέσπασε ο επικοινωνιακός χείμαρρος. Κατά ριπάς, τηλεοπτικοί σταθμοί και ηλεκτρονικοί ιστότοποι άρχισαν να αναπαράγουν την είδηση για το νέο «pass» της κυβέρνησης, το market pass, μέσω του οποίου τα νοικοκυριά θα... ενισχυθούν για τα ψώνια τους στην προεκλογική περίοδο μέχρι τον Ιούλιο του 2023.

Αριθμοί και ποσά άρχισαν να παρελαύνουν από τις οθόνες. Με αρκετή προσπάθεια, ο τηλεθεατής ή αναγνώστης μπορούσε να αντιληφθεί ότι το μηνιαίο ποσό της βοήθειας ήταν λίγο πάνω από τα 20 ευρώ ανά μήνα για μονομελές νοικοκυριό. Εκείνο που έμενε αποτυπωμένο στη μνήμη του, θέλοντας και μη, ήταν ότι οι αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα ξεκινούσαν την 1η Φεβρουαρίου. 

Κάποιοι μπορεί να άρπαξαν κιόλας τα κινητά τους ψάχνοντας να δουν μήπως η πλατφόρμα είχε ήδη ανοίξει για να υποβάλουν την αίτηση. Ετσι ώστε, όχι μόνο να πάρουν πρώτοι το χρήμα, αλλά να διαψεύσουν πανηγυρικά την αντιπολίτευση και όσους διαμαρτύρονται για τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Πλατφόρμα δεν υπήρχε διαθέσιμη πάντως. Αλλά, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου πόσο είναι; Αμ δε!!!… Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η κρυάδα από το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο με non paper ενημέρωνε ότι δεν ισχύει η 1η Φεβρουαρίου αλλά η πλατφόρμα θα ανοίξει όταν θα είναι έτοιμη μετά τα μέσα του μήνα. 

Είδατε πουθενά να «παίζει» αυτή η ενδοκυβερνητική διάψευση, εκτός από την efsyn.gr και ίσως κάποιο άλλο σάιτ; Ολα τα υπόλοιπα μέσα επέλεξαν απλώς να αλλάξουν τίτλους και αντί να μιλούν για την έναρξη λειτουργίας, να τονίζουν ότι οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου. 
Ενημέρωση pass...

Άρης Χατζηγεωργίου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: