8.1.23

Η Κίνα ανέστειλε μαζικά λογαριασμούς επικριτών της πολιτικής Covid...


...στα social media...

Η Κίνα έχει καταργήσει περισσότερους από 1.000 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - ορισμένοι με εκατομμύρια ακολούθους - που επέκριναν τις πολιτικές της κυβέρνησης για τον Covid...

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo είπε ότι ανέστειλε ή απαγόρευσε λογαριασμούς για αυτό που περιέγραψε ως προσωπικές επιθέσεις εναντίον Κινέζων ειδικών για τον Covid.

Το Weibo δεν διευκρίνισε ποιες αναρτήσεις προκάλεσαν την ενέργεια.


Η Κίνα τερμάτισε την αυστηρή πολιτική της για μηδενικό Covid τον Δεκέμβριο, έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις και έκτοτε καταγράφει ταχεία αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων.

Η κριτική μέσω διαδικτύου μέχρι πρόσφατα εστιαζόταν σε μεγάλο βαθμό στην αυστηρή επιβολή των κανονισμών για την Covid, συμπεριλαμβανομένων των lockdown που απαιτούσαν από τους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι σε απομόνωση για εβδομάδες.

Όμως, πρόσφατες δημοσιεύσεις στοχεύουν σε ειδικούς που υπερασπίστηκαν την ξαφνική απόφαση να άρουν τους περιορισμούς, παρόλο που τους υποστήριζαν πριν από λίγες εβδομάδες.

Το Weibo είπε ότι εντόπισε σχεδόν 13.000 παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε ειδικούς, μελετητές και ιατρούς. Προσωρινές ή μόνιμες απαγορεύσεις έχουν επιβληθεί σε 1.120 λογαριασμούς.

«Δεν είναι αποδεκτό να εκτοξεύουμε προσβολές σε άτομα που έχουν διαφορετική άποψη ή να δημοσιεύουμε προσωπικές επιθέσεις και απόψεις που υποκινούν συγκρούσεις», ανέφερε το Weibo σε δήλωση.

«Κάθε είδους κίνηση που είναι καταστροφική για την κοινότητα [Weibo] θα αντιμετωπίζεται με σοβαρό τρόπο», τονίζεται.

Από τότε που η Κίνα εγκατέλειψε τα βασικά μέτρα της πολιτικής μηδενικής ανοχής απέναντι στον Covid υπήρξαν αναφορές για γεμάτα νοσοκομεία και κρεματόρια.

Όμως η Κίνα έχει σταματήσει να δημοσιεύει καθημερινά δεδομένα κρουσμάτων και έχει ανακοινώσει μόνο 22 θανάτους λόγω Covid από τον Δεκέμβριο, χρησιμοποιώντας τα δικά της αυστηρά κριτήρια.

Στο μεταξύ ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς το Υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι αναμένει πάνω από δύο δισεκατομμύρια επιβάτες να ταξιδέψουν τις επόμενες 40 ημέρες, αριθμός που αγγίζει το 70% των ταξιδιών το 2019, τη χρονιά δηλαδή που ξέσπασε η πανδημία

Δεν υπάρχουν σχόλια: