23.1.23

Κατεβαίνει στον λαό για να ανεβάσει τα ποσοστά...


Επιχείρηση αντιστροφής των τελευταίων δημοσκοπικών ευρημάτων που χτυπούν καμπανάκι ενόψει της κάλπης θέτουν σε... εφαρμογή στο ΠΑΣΟΚ. Εχοντας ως στόχο ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, προκειμένου -όπως είπε το βράδυ του Σαββάτου από τη Χαλκίδα ο Νίκος Ανδρουλάκης- να έχει ο τόπος «πρόοδο και σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή», στη Χαριλάου Τρικούπη επιταχύνουν τον προεκλογικό βηματισμό τους, με έμφαση στις απευθείας επαφές με τους πολίτες και στην περαιτέρω εξειδίκευση του προγραμματικού λόγου.

Οπως είχε γράψει η «Εφ.Συν.», στο προεδρικό επιτελείο έχουν σχεδιάσει μια «πορεία στον λαό» διάρκειας εξήντα ημερών, μέχρι την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, η οποία τοποθετείται περί τις αρχές Μαρτίου. Μέχρι τότε φιλοδοξούν να έχουν επισκεφθεί τέσσερις περιφέρειες και το σύνολο των νομών που βρίσκονται μέσα στα όριά τους. Εξάλλου, το έναυσμα της μάχης των εκλογών έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την παρέμβασή του την περασμένη Πέμπτη στην Κατερίνη. Το διάστημα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, ώστε να κερδηθεί το έδαφος που χάθηκε εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του κ. Ανδρουλάκη και παράλληλα να επικοινωνηθούν οι θέσεις του κόμματος για σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, όπως η ακρίβεια, τα ενεργειακά, η υγεία κ.ά. Σε πρώτο πλάνο διατηρούνται και τα ζητήματα ελευθεριών και κράτους δικαίου τα οποία αναδείχθηκαν από το σκάνδαλο των υποκλοπών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα έχει χαρακτηρίσει μείζονα για την ποιότητα της δημοκρατίας, στοχεύοντας εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και απαγορεύει στον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να πει τι βρήκε κατά την έρευνά του;» αναρωτήθηκε προχθές με νόημα στο πλαίσιο ομιλίας του. «Αυτή η υπόθεση αποδεικνύει περίτρανα ότι με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε δύο διαφορετικούς φόβους. Αυτός φοβάται να μη χάσει την καρέκλα του και εγώ φοβάμαι πού θα οδηγήσει τη χώρα αυτή η αυταρχική κουλτούρα διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

Η γραμμή του ΠΑΣΟΚ προβλέπει μετωπική σύγκρουση με τη Ν.Δ. αλλά και κλειστές πόρτες και επιθετική ρητορική για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αντιμετωπίζουν ως την άλλη όψη ενός ίδιου νομίσματος, με συνέπεια η χώρα και οι πολίτες να μένουν δέσμιοι ενός πολιτικού συστήματος «που αναπαράγει παθογένειες». «Εχουν θράσος στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για θέματα κράτους δικαίου. Αυτοί που έλεγαν ότι δεν κέρδισαν μόνο την κυβέρνηση αλλά θα κερδίσουν και την εξουσία. Δεν περιμένουμε κανέναν δικηγόρο από τον κ. Πολάκη που ο ίδιος κατακεραύνωνε, όπως σήμερα η Δεξιά, τις ανεξάρτητες αρχές που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, καταλήγοντας ότι το διακύβευμα δεν είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας, αλλά ισχυρό ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη»...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: