25.1.23

Τι λένε οι σεισμολόγοι...


«Η περιοχή στην οποία σημειώθηκε ο σεισμός των 5,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ δίνει τέτοιους σεισμούς. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο» είπε στο CNN... Greece o σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας για τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε 58 χλμ., νοτιοανατολικά της Λίνδου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα περάσουν αρκετά 24ωρα για να θεωρηθεί κύριος ο σεισμός».

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 58 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίνδου και το εστιακό της βάθος στα 22 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας στο newsbomb.gr, «δεν φαίνεται να έχουμε ζημιές από τον σεισμό. Το επίκεντρο είναι στην τάφρο του Στράγωνα, αρκετά μακριά από τη Ρόδο. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Το παρακολουθούμε»

Λίγο μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στη Ρόδο, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «η απομάκρυνση κατοίκων από την παράκτια ζώνη θα είναι μια καλή κίνηση» δήλώσε ο σεισμολόγος.

«Πρόκειται για εναν μεγάλο σεισμό πάνω στο επονομαζόμενο ελληνικό τόξο περίπου 50 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ρόδου και με βάθος περίπου 30-40 χιλιόμετρα. Το φαινόμενο παρακολουθείται αλλα εκτιμώ οτι δεν θα έχει επιπτώσεις. Μόνο ένας πολύ ισχυρός σεισμος των 7 Ρίχτερ θα μπορούσε να είχε σοβαρές επιπτώσεις σε κατοικημένες περιοχές εκει» τόνισε, από την πλευρά του ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: