6.1.23

Ευχές με πολιτικά μηνύματα...


Μηνύματα που συνδέουν τη θρησκευτική εορτή των Θεοφανίων με το μέλλον της χώρας, αλλά και την πολιτική κατάσταση και την ανάγκη για ουσιαστική αλλαγή, από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας...

Κ. Σακελλαροπούλου: Νίκη του φωτός ενάντια στο σκότος

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Λήμνο για τον εορτασμό των Θεοφανίων. 

Μετά την τελετή Αγιασμού των υδάτων, δήλωσε:


«H σημερινή μέρα φέρνει το μήνυμα της νίκης του φωτός ενάντια στο σκότος. Φως που επιζητεί ο σύγχρονος άνθρωπος για να καταυγάσει με ελπίδα την καρδιά του, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Γιορτάζοντας τα Θεοφάνια στον νησιωτικό προμαχώνα του ελληνισμού στο Αιγαίο, την ακριτική Λήμνο, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση ιστορίας παιδικού παιχνιδιού και βιβλίου - Συλλογή Χρήστου Μπουλώτη και συναντήθηκε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου με αντιπροσωπεία μαθητών από το Γενικό Λύκειο Μούδρου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο νησί, η κυρία Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στην 130 Σμηναρχία Μάχης για να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό ετοιμοτήτων.


Ανδρουλάκης στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, βρίσκεται από χθες Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη. 

Προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παρέστη στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στη συνέχεια, στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο. 

Επίσης, είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε δηλώσεις του σημείωσε:

«Εδώ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όπου είχα την τιμή και τη χαρά να εορτάσω τα Θεοφάνεια με τους Έλληνες της Πόλης, θέλω να ευχηθώ το νέο έτος να είναι ένα φωτεινό έτος, υγείας, χαράς, κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».


Δ. Κουτσούμπας: Πρωταγωνιστής των εξελίξεων ο λαός

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε:

«Χρόνια πολλά με αισιοδοξία και πίστη στη δυνατότητα ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων για να φωτίσει ένα καλύτερο σήμερα και αύριο για όλους και όλες».

ΜέΡΑ25: Ελπίδα για ανατροπή των φτωχοποιητικών πολιτικών

Από την πλευρά του, ο εκπροσώπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, δήλωσε:

«Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους με την ελπίδα οι αγώνες του λαού μας να φωτίσουν την προοπτική για την ρήξη και την ανατροπή των πιο σκοτεινών, φτωχοποιητικών πολιτικών που από το 2010 και μετά συνεχίζουν να βυθίζουν το μέλλον των επόμενων γενιών στην ανέχεια και την μετανάστευση».

Και πρόσθεσε:

«Σήμερα να μην ξεχάσουμε και τους πραγματικούς πρεσβευτές της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς. Αυτούς που πέφτουν στην μανιασμένη θάλασσα για να "πιάσουν" την ίδια την ζωή και το πολιτικό προσωπικό που δήθεν διακατέχεται από χριστιανοσύνη, τους διώκει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: