12.1.23

Συρρέουν στο Χονγκ Κονγκ οι Κινέζοι για εμβόλια...


...κατά της Covid-19...
Πολίτες από την ηπειρωτική χώρα της Κίνας αναγκάζονται να πάνε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να κάνουν εμβόλια mRNA κατά του κορονοϊού, που δεν είναι διαθέσιμα στις περιοχές τους, την ώρα που ένα νέο πανδημικό κύμα σαρώνει τη χώρα και ασκεί τρομερή πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας...

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, οι πρώτοι «πελάτες» βρέθηκαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ. Ανάμεσά τους η 36χρονη Γιόγιο Λιάνγκ, από το Πεκίνο, που επισκέφθηκε το Virtus Medical Centre όπου πλήρωσε 1.888 δολάρια Χονγκ Κονγκ (223 ευρώ) για να κάνει την ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η Λιάνγκ έχει ήδη κάνει τρεις δόσεις του κινεζικού εμβολίου της Sinovac, τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά δήλωσε ότι έχει κάνει και το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer-BioNtech για να προστατευτεί καλύτερα απέναντι από τον ιό. «Μπήκα στον πειρασμό να κάνω το εμβόλιο λόγω του ανοίγματος των συνόρων. Δεν υπάρχει δισθενές εμβόλιο διαθέσιμο στην ηπειρωτική Κίνα», εξήγησε αφού έκανε το εμβόλιο.

Το Virtus, με το οποίο πάνω από 300 άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει έως τώρα για εμβόλιο, αναμένει περισσότερους πελάτες από την ηπειρωτική Κίνα το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Σάμιουελ Κουόκ σε δημοσιογράφους τοπικών μέσων. «Η ζήτηση αυξάνεται αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλοί που μολύνθηκαν πρόσφατα… δεν μπορούν να κάνουν άμεσα ενισχυτική δόση, άρα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τρεις μήνες», δήλωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: