16.1.23

«Ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά»...


...και «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς»...

Σε αμηχανία η Νέα Δημοκρατία από τις διαφορετικές στάσεις στελεχών της σχετικά με την κηδεία του Κωνσταντίνου Γκλίξμπουργκ, «εθνικού ηγέτη», όπως υποστήριξε πλήθος «γαλάζιων» βουλευτών.

Από τους πρώτους που έσπευσαν στο... «κεκαλυμμένο» λαϊκό προσκύνημα του τέως βασιλιά στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθέριου στην Μητρόπολη Αθηνών ήταν ο Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από μερίδα συγκεντρωμένων. «Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς» φώναξαν ορισμένοι που συνέχισαν ύστερα με το σύνθημα «Ψωμί-ελιά και Κώτσο βασιλιά».

Ο κ. Σαμαράς είχε προχωρήσει πρώτος σε παρέμβαση-«άδειασμα» στη μεσοβέζικη στάση Μητσοτάκη για την ταφή «ιδιώτη» και όχι δημοσία δαπάνη, «απευλευθερώνοντας» δεξιούς συναδέλφους του που τον ακολούθησαν γνωστοποιώντας την απόφασή τους.
 
Στο προσκύνημα βρέθηκαν επίσης η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βαφτιστήρα του Γκλίξμπουργκ, ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Δημήτρης Καμμένος -διεγραμμένοι από Ν.Δ. και ΑΝ.ΕΛΛ αντίστοιχα-.

Τέλος, αναμένεται να παραστούν στελέχη προερχόμενα από το ανοιχτά βασιλοχουντικό ΛΑΟΣ, όπως ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης... 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: