19.1.23

Εκλογική «ομάδα κρούσης»...


Ανεξαρτήτως του αν οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού θα οδηγήσουν σε εκλογές τον Απρίλιο ή τον Μάιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει... αποφασίσει να συγκροτήσει με γοργούς ρυθμούς το σχήμα που θα οδηγήσει τη ΝΔ στις εκλογές και την δύναμη κρούσης για την καθημερινή μάχη της ατζέντας και την χάραξη της επικοινωνιακής γραμμής.

Ήδη από προχθές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τον μηχανισμό του κόμματός του σε πλήρη κίνηση, κατά την κοινή συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ. Μάλιστα, συγκρότησε και την επιτροπή εκλογικής μάχης της ΝΔ, «χρίζοντας» ως επικεφαλής της τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος θα αποτελεί και τον «σύνδεσμο» μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του Μεγάρου Μαξίμου.

Ειδικό σχήμα

Πέραν, βεβαίως, των στελεχών που έχουν επιφορτιστεί με το «στήσιμο» των περιοδειών, με τις θεματικές συνεντεύξεις Τύπου που θα παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και με την τελική κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει τις τελευταίες πινελιές στο εκλογικό σχήμα που θα αποτελεί την «ομάδα κρούσης» και θα χαράσσει καθημερινά τη «γραμμή», θέτοντας και το πλαίσιο της επικοινωνιακής παρουσίας της κυβέρνησης και της ΝΔ για κάθε μέρα της προεκλογικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, βεβαίως, η σύγχυση περισσεύει, αφού ακόμη και κορυφαίες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες (βλ. σήμερα τις αποκαλύψεις του Neo) αναφέρουν διαφορετικά πολιτικά στελέχη ότι «κλείδωσαν» για τη θέση του εκπροσώπου κατά την προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, το θέμα δεν είναι αν στο μπρα ντε φερ θα νικήσει ο Άκης Σκέρτσος ή ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά πώς έχει σκεφτεί να δομήσει την «ομάδα κρούσης» ο πρωθυπουργός. Σε απλά ελληνικά, ο μεν Άκης Σκέρτσος παίζει «δυνατά» για τον ρόλο του εκπροσώπου της ΝΔ στη μάχη των εκλογών -έχοντας και πλήρη γνώση, ως εκ της θέσης του, για όλες τις κυβερνητικές δράσεις, ο δε Νίκος Χαρδαλιάς θα έχει έναν ειδικό ρόλο: θα είναι αρμόδιος να αναφέρεται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας. Σε απλά ελληνικά, ο κ. Χαρδαλιάς, που επίσης δεν έχει περιορισμούς εμφανίσεων αφού δε θα είναι υποψήφιος, θα… απαντά στον Ερντογάν, αφού η ανακοίνωση του τούρκου προέδρου πως θα διεξαχθούν εκλογές στη γείτονα στις 14 Μαΐου καθιστά σίγουρο το ότι πάμε σε μία «θερμή» Άνοιξη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις ανοιχτές εκκρεμότητες να αποτελούν βασικό μέρος της προεκλογικής ατζέντας τόσο στην Άγκυρα όσο όμως και στην Αθήνα.

Ποντάρει στα ελληνοτουρκικά

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε έκρυψε ότι επιθυμεί να διαδραματίσουν τα ελληνοτουρκικά κυρίαρχο ρόλο στην προεκλογική ατζέντα, θεωρώντας ότι σε αυτό το πεδίο υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα και πως η ΝΔ παραδοσιακά παίζει στην «έδρα της» κάθε φορά που υπάρχουν στον ορίζοντα εθνικοί κίνδυνοι ή ανοιχτά και επίπονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: