20.1.23

#να_μείνει_μεταξύ_μας...


Τις τελευταίες ώρες «τρεντάρει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το hashtag #να_μείνει_μεταξύ_μας. Οι χρήστες γράφουν... κάτι για το οποίο θα έπρεπε να «ντρέπονται» και το συνοδεύουν με την παραπάνω φράση. Θα έλεγε κανείς ότι τα μέλη της ψηφιακής κοινότητας του Twitter εμπνεύστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι αυτό γιατί, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι ένοικοι του Μαξίμου δρουν με την ίδια αντίληψη όσο κυβερνούν τη χώρα.

Πρώτοι σε νεκρούς στην πανδημία; Να μείνει μεταξύ μας.

Διάλυση της δημόσιας Υγείας; Να μείνει μεταξύ μας.

Οργιο καταστολής σε καθετί που αντιστέκεται; Να μείνει μεταξύ μας.

Κλείνουμε το μάτι στην Ακροδεξιά; Να μείνει μεταξύ μας.

Κάνουμε τον βίο αβίωτο στους καλλιτέχνες; Να μείνει μεταξύ μας.

Οικονομικά σκάνδαλα; Να μείνει μεταξύ μας.

Pushbacks; Να μείνει μεταξύ μας.

Ακρίβεια; Να μείνει μεταξύ μας.

Υποκλοπές; Να μείνει μεταξύ μας.

Και το τελευταίο, αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου την τοποθεσία του νέου σπιτιού και το σχολείο της 12χρονης από τον Κολωνό; Να μείνει μεταξύ μας.

Είναι και άλλα, αλλά χρειάζεται κυριακάτικο φύλλο για να τα αναφέρουμε όλα - και αν τα καταφέρναμε πάλι.

Θυμίζει κάπως τη λογική κάποιων μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων. Να μην βγάλουμε τα άπλυτά μας στη φόρα, για να μην μας βάλει στο στόμα της η γειτονιά. Βέβαια, όπως αποδεικνύεται σε κάθε τέτοια περίπτωση, τις περισσότερες φορές η γειτονιά τα ξέρει όλα, κατά το προσφιλές «ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Ακόμα και να μην το ξέρει όμως, είναι σίγουρο ότι το εκάστοτε ζήτημα δεν λύνεται, αντιθέτως εντείνεται.

Έτσι και στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας πολίτης δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά παραμένουν και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό. Προσπαθήστε να θυμηθείτε κάτι που βελτιώθηκε στην καθημερινότητα των πολιτών τα τελευταία 3,5 χρόνια με παρέμβαση της κυβέρνησης. Δεν νομίζω ότι μπορεί να βρει κανείς εύκολα απάντηση. Αλλά μην το πείτε παραέξω, να μείνει μεταξύ μας.

Σε κάθε περίπτωση, εκλογές έρχονται, ευκαιρία είναι να μετρηθεί καθένας με τη συνείδησή του και το αξιακό του μπόι. Όχι ότι αυτό κρίνει συνολικά το άτομο ως πολιτικό ον, αλλά εκεί αποτυπώνεται η αλλαγή - καλώς ή κακώς. Και πού ξέρει κανείς; Μπορεί σε λίγους μήνες να μείνουν μεταξύ τους...

Αντώνης Ραυτόπουλος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: