11.1.23

Ο «αρμός» της κυβέρνησης...


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκος διορίστηκε από την κυβέρνηση στη θέση αυτή αν και όγδοος στην επετηρίδα και μόλις έναν χρόνο πριν συνταξιοδοτηθεί – έκτοτε με μια σειρά από αδιανόητες κινήσεις φροντίζει να επιβεβαιώνει το συμβόλαιο εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό.

Οταν ξεκίνησε το... τσουνάμι των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές, αντί να ασχοληθεί με την ουσία, ο κ. Ντογιάκος διέταξε έρευνα για το πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο και με το ποιοι έκαναν τις διαρροές απειλώντας και τότε με καθείρξεις.

Τον Δεκέμβριο έφτασε να απειλήσει ευθέως εκδότες και δημοσιογράφους με φορολογικούς ελέγχους. Τώρα, διερμηνεύει τον νόμο που κατασκεύασε η κυβέρνηση με στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου, λειτουργώντας σαν πρώτο βιολί του Μαξίμου και γρήγορο πιστόλι εναντίον της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Απαντώντας στα ερωτήματα των παρόχων τηλεφωνίας, τους οποίους προτίθεται να ελέγξει η ΑΔΑΕ, ο κ. Ντογιάκος τούς απαγορεύει να δώσουν τα στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι το τριμελές όργανο που αποτελείται από δύο διορισμένους εισαγγελείς στην ΕΥΠ και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ (σε απόρρητες συνεδριάσεις) θα κρίνει αν έχει δικαίωμα να ενημερωθεί ο θιγόμενος τρία χρόνια μετά τη λήξη της παρακολούθησης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην Ελλάδα, δηλαδή, παραβιάζει εξόφθαλμα την ευθέως εκ του Συντάγματος εκπορευόμενη ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και επιχειρεί να παρεμποδίσει την έρευνά της και να παρακωλύσει το έργο της.

Ξυπνώντας μνήμες από τις πιο σκοτεινές σελίδες με ωμές παρεμβάσεις δικαστικών λειτουργών στην πολιτική ζωή, ο κ. Ντογιάκος λειτουργεί ως «αρμός» της κυβέρνησης και τη διευκολύνει στην επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου που κάνει τον γύρω του πλανήτη μέσα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ. Αυτό όμως είναι το λιγότερο.

Επιδεικνύοντας βαθύτατη περιφρόνηση στο Ελληνικό Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στην ΕΣΔΑ καταφέρει πλήγμα στους θεσμούς και στο κράτος δικαίου και διασύρει τη Δικαιοσύνη καθιστώντας την μέρος του σκανδάλου στην υπόθεση των υποκλοπών.

Η γνωμοδότηση Ντογιάκου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., τον νομικό κόσμο, αλλά και την ίδια την ΑΔΑΕ. Η απόπειρα δικαστικού πραξικοπήματος κατέληξε σε «οπερατικό» πραξικόπημα, αναδεικνύοντας την τραγωδία αυτής της χώρας, που την κυβερνούν... «μαφιόζοι» οι οποίοι νομίζουν ότι παίζουν σε... όπερα μπούφα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: