12.1.23

Ο Χρυσομάλλης της Ν.Δ. θα πάει στην κηδεία του τέως βασιλιά...



«Βασιλόφρων; όχι, κάθε άλλο» είπε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης όταν τον ρώτησαν σήμερα το πρωί στο OPEN γιατί θα πάει στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γκλίξμπουργκ.

Δεν φάνηκε... πάντως να πείθει και πολύ η απάντηση που έδωσε σε ερωτήσεις άλλων πολιτικών που ήταν καλεσμένοι στο ίδιο πάνελ, ως προς το γιατί θα πάει στην κηδεία.

Ο βουλευτής μεταξύ άλλων απάντησε πως «ο αποθανών τέως βασιλιάς, έχει κλείσει το πολιτειακό κεφάλαιο, δεν παύει να υπήρξε αρχηγός του κράτους, ολυμπιονίκης, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων» και ότι «δικαιούται τον ρόλο του στην Ιστορία, απ' την οποία κρίνεται».
Advertisement
Δημοσιεύοντας μάλιστα και το σχετικό απόσπασμα βίντεο στο προφίλ του στο Facebook ο Μ. Χρυσομάλλης διευκρινίζει πως «δε χρειάζεται ιδιότητα» για να παραστεί απαντώντας έτσι στο ερώτημα του Γιώργου Βαρεμένου με ποια ιδιότητα, αυτή του βουλευτή, του φίλου ή του συγγενή, σκοπεύει να δώσει το «παρών» στην κηδεία του έκπτωτου μονάρχη.

Και κινούμενος μάλλον σε γραμμή Σαμαρά, ο οποίος στη σχετική του παρέμβαση είπε ότι «σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και πολιτισμού», είπε προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Το πολιτειακό ζήτημα στην χώρα έχει κλείσει οριστικά με απόφαση του ελληνικού λαού και δεν χρειάζεται μικροψυχία κ. Βαρεμένε».


Πρόκειται για τον πρώτο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος που δηλώνει δημόσια ότι θα πάει στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γκλίξμπουργκ. Βέβαια προηγήθηκαν άλλοι (Πέτσας, Βορίδης, Πλεύρης, Γεωργιάδης) που έσπευσαν να στείλουν τα συλλυπητήρια τους με θερμές εκφράσεις, ενώ βεβαίως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έμεινε μόνο στην αναφορά για «πολυκύμαντη διαδρομή» του τέως.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: