11.1.23

Η φράση - κλειδί του Ράμμου και οι κυκλωμένες ημερομηνίες...


Μπορεί να προκάλεσε πολλές και έντονες αντιδράσεις η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου που ουσιαστικά απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να συνεχίσει να διερευνά το «Σκάνδαλο των Υποκλοπών». Εκπληξη όμως δεν προκάλεσε. Ήταν μια εξέλιξη αναμενόμενη και ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός είχε δείξει τις διαθέσεις του. Με... προηγούμενες δηλώσεις του αλλά και τις ...σιωπές του, κάθε φορά που επισημαίνονταν η ανάγκη για γρήγορη διαλεύκανση.

Πολλοί πάντως συνδέουν την κίνηση αυτή με το ότι τελικά δεν βρέθηκε «άκρη» ώστε να συμπράξει η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου με την κυβέρνηση και να αντικατασταθούν μέλη της ΑΔΑΕ. Γιατί η ανατροπή των ισορροπιών υπέρ της κυβέρνησης στην Ανεξάρτητη Αρχή ήταν η βασική επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου.

Ίσως και να είναι ακόμη. Θα το μάθουμε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τις επόμενες μέρες.

Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΡΑΜΜΟΥ

Από την δήλωση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, με την οποία αντιπαρατέθηκε στην γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου αξίζει να κρατήσει κανείς μια φράση: Όπως σημειώνει η γνωμοδότηση «νομικά δεν έχει παράγει καμία απολύτως δέσμευση (ως γνωστόν δέσμευση στην ελληνική έννομη τάξη παράγουν μόνο οι δικαιοδοτικές αποφάσεις των δικαστηρίων)». Πράγμα που μάλλον δείχνει ως ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής θα συνεχίσει να προσπαθεί να κάνει την δουλειά του. Πιο συγκεκριμένα συγκεντρώνει στοιχεία από τουης παρόχους τηλεπικοινωνιών προκειμένου να λάβει τις ενημερώσεις που οφείλουν να τηρούν σχετικά με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Αν αληθεύουν μάλιστα οι πληροφορίες που λένε πως ήδη αρκετά τέτοια στοιχεία έχουν ληφθεί από την ΑΔΑΕ, τότε το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι η διαχείριση τους σύμφωνα με τον νόμο. Και -όπως λένε αυτοί που ξέρουν- προβλέπεται ενημέρωση του προέδρου της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών.

ΟΙ ΚΥΚΛΩΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Κι επειδή η εκλογολογία είναι και θα είναι στο «φόρτε» της το επόμενο διάστημα ας βάλουμε τον …οβολό μας. Οι ενδείξεις - και κάποιες πληροφορίες - συγκλίνουν σε δύο ημερομηνίες. Η πρώτη είναι η Κυριακή των Βαϊων 9 Απριλίου. Με το σκεπτικό ότι θα βοηθηθούν και οι μετακινήσεις ετεροδημοτών.

Η εναλλακτική εκδοχή είναι ένα από τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Μαίου με το δεύτερο να προκρίνεται. Φυσικά τίποτε ακόμη δεν έχει κλείσει και κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό. Να συνυπολογίσουμε δε, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, πώς μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης απαιτούνται περίπου 25 μέρες...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: