19.1.23

Εδώ είναι Αθήνα, όχι Βρυξέλλες...


Η διερεύνηση του Qatargate και οι συλλήψεις που ακολούθησαν οδήγησαν πολλούς στον εύλογο συλλογισμό και στην αναλογία της αντίδρασης των βελγικών αστυνομικών και δικαστικών Αρχών με τις αντίστοιχες ελληνικές. 

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Παντσέρι φέρεται ότι είναι ο εγκέφαλος του συστήματος μέσω του... οποίου οι Καταριανοί εξαγόρασαν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ευρωβουλευτές, παράγοντες των Βρυξελλών και λοιπούς λομπίστες προκειμένου να κάνουν τους πλασιέ της δήθεν προόδου που έκανε το Κατάρ στα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Ο Παντσέρι, λοιπόν, ήρθε σε συμφωνία με τις βελγικές εισαγγελικές Αρχές, με αποτέλεσμα να «κελαηδήσει», δίνοντας ονόματα, διευθύνσεις και, το βασικότερο, τη ροή του χρήματος. Οι Βρυξέλλες έχουν βουίξει από χθες πως η λίστα που καταθέτει ο πρώην ευρωβουλευτής περιέχει πρόσωπα, η αποκάλυψη των οποίων θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό. Και δεν αφορά μονάχα την Καϊλή και τον σύντροφό της, ούτε μόνο την Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ο Βέμπερ συνέστησε ψυχραιμία και εγκράτεια στους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ζητούσαν… κεφάλια Σοσιαλιστών. Γιατί; Διότι το σκάνδαλο δεν αφορά ευρωβουλευτές και στελέχη μιας μόνο πολιτικής ομάδας. Και μάλιστα φτάνει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα βελγικών και ιταλικών ΜΜΕ, στις κορυφές της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που οργιάζουν, ο σεισμός στις Βρυξέλλες θα γίνει αισθητός στην Αθήνα. Αναταράξεις έρχονται και από τον Παναμά, όπου διεξάγεται έρευνα σε δεκάδες λογαριασμούς, στους οποίους φέρεται ότι μεταφέρθηκαν πετροδόλαρα του Κατάρ.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη έπρεπε ο Πολάκης να πάει στον οικονομικό εισαγγελέα προκειμένου να κινηθεί -αν κινηθεί- η διαδικασία για τις αποκαλύψεις που αφορούν τα 29 τιμολόγια προς τον δημοσκόπο του Μαξίμου και τα εικονικά τιμολόγια ύψους 5,3 εκατ. ευρώ προς εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω Predator. Ενώ ο πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα σε εκλογές με κοριούς, τριγωνικές συναλλαγές, μαύρο χρήμα και παρακρατικές μεθόδους. Είπαμε, εδώ είναι Αθήνα, δεν είναι Βρυξέλλες...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: