25.1.23

Οι περίεργες προειδοποιήσεις της ΝΔ...


...και μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά...

Εξελίξεις «θα τρέξουν» σήμερα στην Βουλή. Αυτό είναι βέβαιο. Ανεξάρτητα αν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει τελικά πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς τα πράγματα άλλωστε. Φαντάζεστε π.χ μια συνθήκη όπου κάνεις έως τις εκλογές δεν θα μιλούσε για 6 πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν από την ΕΥΠ, ενώ... μετά την επιστολή του Χρήστου Ράμμου στα κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής όλοι τα γνωρίζουν; Θα ήταν η προεκλογική περίοδος του … «Ελέφαντα στο Δωμάτιο».

ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αυτό που σίγουρα δεν κρύβεται είναι το άγχος της κυβέρνησης. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που μπορεί να δικαιολογήσεις τις δύο πραγματικά αξιοπερίεργες προειδοποιήσεις που απεύθυνες χθες στην αξιωματική αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία.

Η πρώτη ήταν να μην τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ «να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας» στο θέμα των υποκλοπών. Αυτά ενώ η ίδια η Κατερίνα Σακελαροπούλου δεν φάνηκε στην συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα να …εκπλήσσεται ή να δυσφορεί όταν τέθηκε το θέμα. Επίσης αναρωτιέται κανείς αν σε ένα ζήτημα δημοκρατίας είναι τόσο παράδοξο να εμπλακεί το πρόσωπο που είναι εγγυητής της δημοκρατίας.

Η δεύτερη εξίσου αξιοπρόσεκτη προειδοποίηση είναι αύτη που εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου. Απειλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σε περίπτωση που καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην συζήτηση θα «μπουν» ένα σωρό άσχετα θέματα (προσφυγικό, Novartis, αδειοδοτήσεις καναλιών του 2016)! Να υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση ομολογεί πως θα προσπαθήσει να αποφύγει όσο μπορεί το (αναμφισβήτητα επίκαιρο) ζήτημα των υποκλοπών και να βρει όσους επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς βρει πρόχειρους.

LIGHT

Πολύ «light» θεώρησαν πολλοί την αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη στις χθεσινές αποκαλύψεις. Τόσο ως προς το ύφος όσο και ως προς την πρόταση που κατέθεσε. Δηλαδή την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών. Πάντως αντίστοιχη πρόταση έκανε και το ΚΚΕ και δύσκολα κανείς μπορεί να κατηγορήσει τον Περισσό για «ήπιες» αντιδράσεις.

Πάντως στελέχη του ΠΑΣΟΚ θυμίζουν πώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν «ξέφυγε» ποτέ τους τελευταίους μήνες. Ούτε όταν αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε θύμα παρακολούθησης, ούτε όταν εναντίον του εξαπολύθηκαν ακραίες φήμες για σχέσεις με ξένα κράτη, που σύντομα ξεφούσκωσαν. Όπως δηλώνουν «ο Ανδρουλάκης λειτουργεί θεσμικά»...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: