«Αφαντη» χθες η είδηση για το ότι η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη, κατέθεσε αίτηση στην... ΑΔΑΕ, ζητώντας τον έλεγχο των δικών της τηλεφωνικών συνδέσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και εκείνη ήταν θύμα παρακολούθησης της ΕΥΠ-Predator-Μαξίμου και για ποιο ακριβώς διάστημα. Προφανώς για τα ΜΜΕ Πέτσα και η συγκεκριμένη παρακολούθηση της εθνικά ύποπτης εισαγγελέως θεωρείται εντελώς προφανής οπότε δεν χρειαζόταν να μεταδοθεί. Ούτε ασφαλώς και η πειθαρχικά ελεγχόμενη εισαγγελέας της ΕΥΠ-Predator-Μαξίμου κ. Βλάχου θεώρησε καθήκον της να διαψεύσει μία τόσο τερατώδη παρανομία στον βαθμό που αν τελέστηκε είχε σίγουρα και τη δική της υπογραφή.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ε. Τουλουπάκη δήλωσε ότι αν εξακριβωθεί η «επισύνδεση», η κ. Τουλουπάκη θα προσφύγει στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια ζητώντας δικαστική προστασία, σύμφωνα με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Στο σκεπτικό της αίτησης, που κατατέθηκε στην ΑΔΑΕ, αναφέρεται το πλήρες ιστορικό της περιόδου διερεύνησης του σκανδάλου NOVARTIS, η εκλογή της με μεγάλη πλειοψηφία στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, οι λυσσαλέες προσπάθειες στοχοποίησής της αλλά και οι ενδείξεις που σκιαγραφούν την παρακολούθηση. Οι πέντε αυτές ενδείξεις είναι κοινές για όλους τους εθνικά υπόπτους και είναι δεδομένο ότι τις γνωρίζουμε κι εμείς και χιλιάδες άλλοι από πρώτο χέρι: ξαφνική διακοπή της σύνδεσης, άγνωστες φωνές που παρεμβάλλονται, επιστροφή ήχου, ανοιχτή γραμμή και μετά το τέλος της κάθε συνομιλίας και υπερθέρμανση του κινητού.
Στη μακροσκελή αίτησή της η εισαγγελέας επικαλείται όλους τους σχετικούς με τα θεμελιώδη δικαιώματα νόμους (ελληνικούς και ευρωπαϊκούς) αλλά και το Σύνταγμα. Επικαλείται επίσης τις διατάξεις που αφορούν την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και τις αρμοδιότητες χωρίς περιορισμούς της Ανεξάρτητης Αρχής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης του παρακολουθούμενου μετά τη λήξη της και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (δηλαδή του Ι. Ντογιάκου εν προκειμένω). Επιπλέον στην αίτηση επισημαίνεται το ότι οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές έχουν την αρμοδιότητα να ερμηνεύουν την εκάστοτε κρίσιμη για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους διάταξη νόμου σε αρμονία με το Σύνταγμα και επομένως να μην εφαρμόζουν διατάξεις που κρίνονται ως αντισυνταγματικές.
Μετά τη δημοσιοποίηση της αυτής μη είδησης και κυρίως μετά την απόφαση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου να πραγματοποιήσει ενδελεχείς ελέγχους στις τηλεφωνικές εταιρείες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου κούνησε το δάχτυλο στην ΑΔΑΕ, επικαλούμενος χωρίς καμία συναίσθηση το κουρελιασμένο από την κυβέρνηση Σύνταγμα: «Το Σύνταγμα περιγράφει τον ρόλο των ανεξάρτητων αρχών. Θέση της κυβέρνησης είναι ότι οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να λειτουργούν σεβόμενες το Σύνταγμα, ούτε να το υπερβαίνουν, ούτε να γίνονται τιμητές του Συντάγματος». Μήπως και αυτό θα το κρίνει ο κ. Οικονόμου ή ακόμα καλύτερα η ΕΥΠ;...
Η Εφημερίδα των Συντακτών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου