6.1.23

«Πανικός» στο Μαξίμου...


Η πρώτη εκτίμηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου όταν ξεκίνησε το μπαράζ δημοσιευμάτων για το πόσο ώριμες είναι οι συζητήσεις Αθήνας-Λονδίνου για την μερική επιστροφή, έστω μέσω δανεισμού, των Γλυπτών του Παρθενώνα, είναι πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης -και δη ο ΣΥΡΙΖΑ- θα... αιφνιδιάζονταν και θα «μούδιαζαν». 

Ωστόσο, η αντίδραση της αρμόδιας τομεάρχου, Σίας Αναγνωστοπούλου και εν γένει του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν τόσο σκληρή, ώστε κάποιο περί τον πρωθυπουργό φοβήθηκαν ότι η υπόθεση μπορούσε να γυρίσει… μπούμερανγκ.

Έτσι, κρίθηκε απαραίτητο να προωθηθεί διαρροή στα ΜΜΕ που να βάζει φρένο στα δημοσιεύματα και να «αποκαθιστά» την «εθνική γραμμή» ότι η Ελλάδα δεν αφίσταται από την κυριότητα των Γλυπτών και δεν συζητά ούτε για μερική επιστροφή ούτε για δανεισμό. 

Πάντως, όσο κι αν καταγράφηκε η πρώτη στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση, οι αναγνώστες του Neo πρέπει να θεωρήσουν δεδομένη την επιδίωξη Μητσοτάκη να κάνει εκλογές έχοντας βάλει την υπογραφή του στην επιστροφή έστω κάποιων γλυπτών στο σπίτι τους…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: