25.1.23

Σκληρό ροκ...


Και ξαφνικά …σκληρό ροκ αλά παλαιά στο ΠΑΣΟΚ, ή στο …τότε ΠΑΣΟΚ. Και αυτό διότι η κόντρα που ξέσπασε με αφορμή ένα... ερωτηματικό στην φράση ‘μένουμε Ευρώπη’, που βρέθηκε τον τίτλο εκδήλωσης όπου θα συμμετάσχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο Πέμπτη, εκτυλίχθηκε μεταξύ του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη μία και της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Φλωρίδη από την άλλη, πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ που πάντως τα πολλά τελευταία χρόνια διατηρούν σαφείς αποστάσεις από τον πολιτικό χώρο από τον οποίον προέρχονταν.

«Βαγγέλη, εκπλήσσομαι και διαφωνώ για την επιλογή "υποστήριξης" ενός τίτλου που επαναφέρει ένα ζήτημα που δεν τίθεται από κανέναν πλέον. Ξέρεις καλά ότι μένει το σύνθημα, όσο κι αν προσπαθήσεις να το αναλύσεις μετά. Η απάντηση είναι: Μένουμε Ευρώπη! Τελεία και παύλα», ήταν το σχόλιο της πρώην υπουργού στην ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο και προκάλεσε την αντίδρασή του.
«Άννα μου, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Εγώ επιγράφω το σχόλιό μου Μένουμε Ευρώπη. Χωρίς προφανώς ερωτηματικό», γράφει μεταξύ πολλών άλλων στην απάντησή του ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει καμία πολιτική υποχρέωση να δίνει διαπιστευτήρια συνέπειας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όποιος έχει πιο πλούσιο ‘πολεμικό μητρώο’, ας σηκώσει το χέρι του», γράφει, τονίζοντας πάντως ότι ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου δεν συζητά μόνο με όσους συμφωνούν πολιτικά μαζί του.

Όσο για τον Γιώργο Φλωρίδη, περιορίστηκε να σχολιάσει στην ανάρτηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως εξής : «"Μένουμε Ευρώπη;". Εμείς ναι. Κάποιοι φαίνεται να σκέφτονται το "Πάμε Βενεζουέλα;". Εμείς όχι !»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: