12.1.23

Αναβλήθηκε η συζήτηση του αιτήματος του Τζόρτζι για την αποφυλάκισή του...



Αναβολή για τις 26 Ιανουαρίου πήρε η συζήτηση του αιτήματος του Φραντσέσκο Τζόρτζι για την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και δεξί χέρι του Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκε... σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου προκειμένου, όπως προβλέπει η διαδικασία, να αποφασιστεί η συνέχιση της προφυλάκισής του για έναν επιπλέον μήνα, ή η αποφυλάκισή του με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου αναβλήθηκε για τις 26 Ιανουαρίου.

Η δε Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις 19 Ιανουαρίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί ή όχι η προφυλάκισή της. Χθες η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή των Βρυξελλών, ενώπιον του οποίου βρέθηκαν επίσης ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, καθώς και η σύντροφός του. Σύμφωνα με πηγές, ζητήθηκαν πληροφορίες για τη βαλίτσα που μετέφερε στις 9 Δεκεμβρίου με 600.000 ευρώ μετρητά. Στη συνέχεια, το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο.


Στο μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει όλες ου κινήσεις της τέως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.», η ομάδα διαδικτυακών ακτιβιστών με το όνομα «Digital Courage» συλλέγει υπογραφές ώστε οι έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς να επεκταθούν και στη δραστηριότητα της Εύας Καϊλή σε τεχνολογικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: