12.1.23

Δεν είναι μόνο ο Παπακαλιάτης, ηλίθιε...


Εθνική πολιτική με βάση τι ταινίες βλέπει ο Μητσοτάκης...

Μόλις 28 λεπτά αρκούσαν για το δικαστήριο ώστε να του δώσουν 142 χρόνια φυλάκισης. Δεν ήταν ούτε στέλεχος της κυβέρνησης που έκανε υποκλοπές, ούτε μέλος κυβερνητικού κόμματος-βιαστής ανηλίκων, ούτε εξαιρετικός ηθοποιός-βιαστής ανηλίκων, ούτε εισαγγελέας που καλύπτει τις παρανομίες, ούτε ευρωβουλευτής που... βρέθηκε (τυχαία) με κάτι χιλιάδες χιλιάρικα, ούτε αστυνομικός που σκότωσε 16χρονο (τυχαία, πάλι, η ηλικία), ούτε βουλευτής που παράνομα κερδοσκοπούσε και παραμένει βουλευτής, ούτε φίλος υπουργού που έβγαλε εκατομμύρια, ούτε πρωθυπουργός που ποτέ δεν ξέρει τίποτα.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν! Πρόσφυγας ήταν. Από αυτούς που αναγκάζονται να πάρουν το πηδάλιο, για να σώσουν ζωές, σαν οι διακινητές εγκαταλείπουν τη βάρκα, ώστε να μην τους πιάσουν οι Αρχές. Διότι αυτές οι Αρχές (πώς αλλοιώνονται κάποιες λεξούλες όμως...) όποιον είναι στο τιμόνι τον θεωρούν «διακινητή» και τέλος: 

28 λεπτά δίκης, 142 χρόνια φυλάκισης! Σχεδόν το 45% όσων είναι στις φυλακές είναι σαν τον Μοχαμάντ Χανάντ Αμπντί, τον Σομαλό πρόσφυγα που καταδικάστηκε. Ενεκα όμως που κάποιοι ευρωβουλευτές δεν είναι «φίλοι του Κατάρ», αλλά κάνουν δουλίτσα, ο Μοχαμάντ, εν τέλει, ενώ έχει περάσει ήδη δύο χρόνια στη φυλακή, θα αφεθεί ελεύθερος.

Τώρα, στο εδώλιο είναι η Σάρα Μαρντίνι, μαζί με άλλους 23 αλληλέγγυους, με βαριές κατηγορίες. Κολυμβήτρια είναι η Σάρα, εθελόντρια στο Αιγαίο, που σώζει ζωές. Μαζί με την αδελφή της τη Γιούσρα είχαν κολυμπήσει έως τη Λέσβο και η ιστορία τους ενέπνευσε την ταινία «The Swimmers», που προβάλλεται στο Netflix. Αλλά βλέπεις, ο Κ. Μητσοτάκης βλέπει μόνο Παπακαλιάτη και «Emily in Paris» στο Netflix... 

Κοίτα να δεις που χαράζεται εθνική πολιτική με βάση τι ταινίες βλέπει ο πρωθυπουργός!...

Νόρα Ράλλη

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: