23.1.23

Καίγεται ο Ανδρουλάκης...


Αυτός που αναζητά εναγωνίως την ημερομηνία των εκλογών περισσότερο από τους άλλους είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος -μετά την υποτροπή που έπαθε στο χειρουργείο του στο πόδι (περαστικά, Νίκο)- θα έπρεπε να ήταν… ήδη για ένα δεύτερο χειρουργείο και μετά να κάτσει και στο κρεβάτι να αναρρώσει καμιά σαρανταριά ημέρες, όπως... του είπαν προσφάτως οι γιατροί. 

Αν μη τι άλλο μπορεί κανείς να του αναγνωρίσει την ατυχία του προεκλογικά, αλλά οκ, δεν είναι και... το τέλος του κόσμου, μπορεί να τα καταφέρει. Αρκεί να ξέρει τι θα λέει σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία…

Η συγκυβέρνηση...

Τώρα, επί της ουσίας, δεν ξέρω τι λέει δημοσίως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αλλά ιδιωτικώς μου λένε ότι έχει αρχίσει να «εκμυστηρεύεται» ότι αν το ΠΑΣΟΚ πάρει κανένα 12άρι -αν, λέμε…- και βγαίνει κυβέρνηση με ΝΔ, θα το προτείνει δημοσίως στον Μητσοτάκη. 

Γιατί γνωρίζει καλά ότι οι περίπου 37-40 βουλευτές που θα προκύψουν από την πρώτη κάλπη αν όντως (ως... εκ θαύματος) πάρει γύρω στο 12%, στη δεύτερη κάλπη θα γίνουν 30-32 αν χαθούν δυο μονάδες. 

Τώρα, για να συμβεί αυτό και να σχηματισθεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει -εκτός από το ΠΑΣΟΚ, που θέλει μίνιμουμ 12%- να πάρει και η ΝΔ πάνω από 36%, έτσι μόνο θα μπορεί να γίνει μια βιώσιμη κυβέρνηση με 155 βουλευτές ας πούμε...

darkroom - newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: