9.1.23

Στο νοσοκομείο ο Ζαΐρ Μπολσονάρο...



Ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας εισήχθη «με πόνους στην κοιλιακή χώρα» σε νοσοκομείο του Ορλάντο στη Φλόριντα των ΗΠΑ μια ημέρα μετά την εισβολή σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του σε κυβερνητικά κτίρια της Μπραζίλια.

Την είδηση... μεταδίδει η εφημερίδα O Globo ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 67χρονος Μπολσονάρο έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές από τότε που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2018.

Να θυμίσουμε πως μετά την εκλογική του ήττα στις 30 Οκτωβρίου, την οποία επισήμως δεν έχει αναγνωρίσει, ο ακροδεξιός πολιτικός μετακόμισε στη Φλόριντα.


 Ζαΐρ Μπολσονάρο
 
Υπήρξε πρόεδρος της Βραζιλίας από την 1η Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022 καθώς ηττήθηκε από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις λόγω των θέσεων του σε μια σειρά από ζητήματα. Ειδικότερα έχει εκφραστεί θετικά για τη στρατιωτική δικτατορία που κυβέρνησε τη Βραζιλία από το 1964 μέχρι το 1985, υποστηρίζει την επαναφορά της θανατικής ποινής, καθώς και ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δε θα πρέπει να λαμβάνουν τους ίδιους μισθούς ενώ δήλωνε αντίθετος μεταξύ άλλων στο γάμο των ομοφυλοφίλων,στις αμβλώσεις και στους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: