16.1.23

Σε αναζήτηση αξιοπρέπειας...


Την ώρα που πολλά μέλη της κυβέρνησης πενθούν την απώλεια του έκπτωτου Κωνσταντίνου Γκλίξμπουργκ, η χώρα συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Εκθεση της ΕΥΠ που δημοσιεύτηκε στο Documento είναι τόσο λεπτομερής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την παρακολούθηση του... επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων εν γνώσει του Μαξίμου.

Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι η παρακολούθηση δεν γινόταν για λόγους «εθνικής ασφάλειας», αλλά για να μαθαίνουν, όσοι άκουγαν, τις δοσοληψίες του στρατηγού για την αγορά ενός σπιτιού, για το πώς αντιμετωπίζει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και για το πώς γίνονται οι «εξυπηρετήσεις» με άλλα υπουργεία.

Η κυβέρνηση -ορθά- δεν διανοήθηκε να διαψεύσει το δημοσίευμα. Το ίδιο και ο στρατηγός Φλώρος. Κι αυτό επειδή γνωρίζουν πως ό,τι γράφτηκε είναι αλήθεια. Από τη στιγμή που είναι αλήθεια, εύλογα αναρωτιέται κανείς αν έχει τελικά πάτο το βαρέλι των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις υπό την κυβέρνηση της Ν.Δ. και με την κύρια ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναρωτιέται επίσης τι άλλο πρέπει να βγει στο φως από τη δημοσιογραφική έρευνα προκειμένου να επιδείξει κάποιος από τους εμπλεκόμενους την ελάχιστη ευθιξία και παραιτηθεί. Αυτό θα περίμενε κανείς από έναν ηγέτη του στρατού που, πέρα από τα παράσημα και τα αστέρια στο πέτο, οφείλει να τιμά και να διαφυλάττει την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Μαζί με αυτήν και εκείνη όλων των αξιωματικών, στελεχών και οπλιτών τους οποίους διοικεί. Δυστυχώς, κρίνοντας από τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο κ. Φλώρος αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Και όχι επειδή στην έκθεση φέρεται να έχει πραγματοποιήσει μια αγορά με «μαύρα» χρήματα. Αυτό είναι το λιγότερο και στο κάτω κάτω είναι δουλειά των αρχών να τον ελέγξουν.

Αλλά επειδή με τη στάση του νομιμοποιεί την παρανομία, την παρακολούθηση του αρχηγού του στρατού, μια πράξη που αποτελεί ακολούθημα της βεβαιωμένης παρακολούθησης του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας και ποιος ξέρει πόσων άλλων.

Η περίπτωση Φλώρου αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που υπονομεύει ευθέως τους θεσμούς, την εθνική ασφάλεια και την ίδια τη Δημοκρατία. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από επικίνδυνη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: