3.1.23

Τι δηλώνει ο Ρομά που φέρεται να βασανίστηκε...


...σε συνεργείο της Πάτρας...
Αρκετά ερωτήματα προκύπτουν από την υπόθεση που απασχολεί την επικαιρότητα, έχει προκαλέσει ορυμαγδό αντιδράσεων, αλλά έφερε και παρέμβαση εισαγγελέα. Το περιστατικό προκαλεί αποτροπιασμό, όμως το φερόμενο θύμα παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή...

Ο άνδρας, πατέρας 11 παιδιών, με δηλώσεις του στο Mega  υποστήριξε πώς ό,τι συνέβη έγινε για «καλαμπούρι», ενώ επισήμανε ότι δεν ζητά τίποτα από τους ανθρώπους που φέρονται να τον βασάνισαν, για να προσθέσει ότι πηγαίνει στη συγκεκριμένη επιχείρηση συνέχεια.

Ανάμεσα σε άλλα δήλωσε «πήγα να πω τα κάλαντα, μοναχός μου έκατσα κάτω να πω τα κάλαντα. Δεν θέλω κάτι, δεν θέλω ούτε πενήντα λεπτά. Τα παιδιά από καλαμπούρι μου πέταξαν φωτιά. Δεν θέλανε να με κάψουν, απλά ήταν ένας γύφτος από εμάς που το έβαλε στην εφημερίδα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι να πω. Δεν θέλανε να με κάψουν».



Ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει και ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι υπάλληλοί του δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά, όμως έκανε λόγο για «μια πλάκα» και από την πλάκα προκλήθηκε ολόκληρη ιστορία. Υποστήριξε, ακόμη, ότι η φωτιά προκλήθηκε από κάποιο σπρέι που είχε πέσει στο πάτωμα. 

Την ίδια ώρα, πάντως ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ εισαγγελικές πηγές επισημαίνουν ότι ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα και την κατάθεση του Ρομά η υπόθεση θα διερευνηθεί εις βάθος, τόσο ως προς τη διάσταση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον Ρομά, όσο και ως προς το ενδεχόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Τις τελικές απαντήσεις θα τις δώσει μεν η δικαιοσύνη, ωστόσο αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι πως η εξευτελιστική συμπεριφορά και η απόπειρα να βάλουν φωτιά σε έναν άνθρωπο, τον οποίο υποτίθεται ότι βοηθούν καθημερινά με σίδερα, τρόφιμα ίσως και χρήματα, μόνο ως «καλαμπούρι» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: