12.1.23

Η επταετία Μητσοτάκη και ο «καραμανλικός» Κατρίνης...


Μια ενδιαφέρουσα επισήμανση έκανε χθες ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης αφού θυμήθηκε ότι ήταν η μέρα που κλείνει η …7ετία Μητσοτάκη. Όπως είπε σε εκδήλωση παρουσίασης του έργου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε επτά χρόνια στη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σε... λίγους μήνες συμπληρώνει τέσσερα χρόνια ως Πρωθυπουργός».

Δεν ξέρουμε αν το σκέφθηκε καλά πριν κάνει την υπόμνηση. Γιατί στις σημερινές συνθήκες η 7ετία δημιουργεί άσχημους συνειρμούς. Ιδίως όταν είναι πρόσφατη η γνωμάτευση Ντογιάκου και την διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, που δεν την λες και …επίδειξη δημοκρατικής λειτουργίας. Πέραν αυτών υπάρχουν και τα «7 χρόνια φαγούρα» όπως και τα «7 χρόνια γρουσουζιά»…

Ο … «ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ» ΚΑΤΡΙΝΗΣ

Με … «καραμανλική» φρασεολογία επιτέθηκε στην κυβέρνηση ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, για το ζήτημα των υποκλοπών. Πράγμα παράδοξο μια και συχνά στον πολιτικό λόγο του καταγράφεται έντονη κριτική για την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας την περίοδο 2004-2009.

Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την γνωμοδότηση Ντογιάκου, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αρχιερέας της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ, δυστυχώς, φαίνεται ότι σε αυτή του την προσπάθεια επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την δικαιοσύνη».

Η έκφραση «Αρχιερέας» προφανώς θύμισε την φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Κωστας Καραμανλής δυο δεκαετίες πρίν, περιγράφοντας τον Κώστα Σημίτη, ως «Αρχιερέα της Διαπλοκής».

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Συγκρατούνται όπως φαίνεται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να μην ανοίξουν θέμα για τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με το θεσμό της βασιλείας, με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Υποθέτουμε για λόγους ανθρωπιστικούς, αλλά ίσως και γιατί αντιλαμβάνονται πως κάτι τέτοιο θα «βόλευε» την κυβέρνηση αυτή την περίοδο ώστε να φύγουν «τα φώτα» από την υπόθεση των υποκλοπών.

Μια ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή του Δημήτρη Τζανακόπουλου, που φαίνεται πως το …είχε στην άκρη της γλώσσας του αλλά δεν το είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κόκκινο. «Ας μην ανοίξουμε ξανά την περίοδο της αποστασίας, τον τρόπο με τον οποίο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λειτούργησε σε συνδιαλλαγή με το παλάτι και το τι έγινε στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης 1990-93» ανέφερε χαρακτηριστικά...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: