7.1.23

Συνελήφθη 6χρονος μαθητής γιατί πυροβόλησε δασκάλα...


...σε σχολείο της Βιρτζίνια...

Ένας εξάχρονος μαθητής πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά χθες μια δασκάλα στο σχολείο Ρίτσνεκ της πόλης Νιούπορτ Νιουζ, στην Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το θύμα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά στη συνέχεια φαίνεται πως η υγεία του παρουσίασε βελτίωση.

«Δεν... είχαμε μια κατάσταση όπου κάποιος να κυκλοφορούσε γύρω από το σχολείο πυροβολώντας», είπε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Στιβ Ντρου. «Έχουμε μια κατάσταση σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία όπου ακούστηκε ένας πυροβολισμός», που «δεν ήταν αθέλητος πυροβολισμός».

«Θέλω να μάθω από πού προήλθε αυτό το όπλο», συμπλήρωσε καθώς παραμένει αδιευκρίνιστο πώς βρέθηκε στην κατοχή του εξάχρονου. Η αστυνομία περιέγραψε το περιστατικό ως «φιλονικία» σε αίθουσα της πρώτης τάξης του δημοτικού. 


Οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε γυμναστήριο και οδηγήθηκαν στους γονείς τους. Στο πλευρό τους βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί, σύμφωνα με τον Ντρου.

Σοκαρισμένος και απογοητευμένος δήλωσε ο επιθεωρητής εκπαίδευσης Τζορτζ Πάρκερ. «Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της κοινότητάς μας για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε όπλα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο δήμαρχος του Νιούπορτ Νιουζ, Φίλιπ Τζόουνς, διαβεβαίωσε πως θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες του αιματηρού περιστατικού και πως θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά στην κοινότητα.

Τα περιστατικά ένοπλης βίας σε σχολεία εξακολουθούν να αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ. Τον Μάιο, ένας έφηβος σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλες σε δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: