13.1.23

Κουρτάκης - Πολάκης 0-1...


Για «τεράστια νομική, πολιτική και προσωπική δικαίωση» κάνει λόγο ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στην απόρριψη από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών της μήνυσης που είχε καταθέσει εναντίον του ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης, με τις κατηγορίες της «εξύβρισης» και της «συκοφαντικής δυσφήμισης».

«Η Εισαγγελέας Εφετών δέχθηκε (με μία πολυσέλιδη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση) ότι όλα όσα είχα καταγγείλει για τις εταιρείες του... Κουρτάκη και για τα χρήματα που πήραν “αέρα” από το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2012 – 2014, ήταν απολύτως αληθή, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο Κουρτάκης δεν προσκόμισε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να ενισχύει την έγκλησή του», σημειώνει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποιώντας το σκεπτικό της απόφασης.

Ο κ. Πολάκης σημειώνει ακόμη ότι «ένας ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός δέχεται (με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο) ότι όταν πρόκειται για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και δη του δημοσίου χρήματος, οι οξείες εκφράσεις και οι δυσμενείς χαρακτηρισμοί επιτρέπονται και δικαιολογούνται».

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μείζονα πολιτική ήττα για το κυβερνών κόμμα, αφού Κυριάκος Μητσοτάκης και «γαλάζιοι» βουλευτές είχαν σχεδόν ζητήσει συγγνώμη από τον εκδότη και δημοσιογράφο που δεν ήραν την ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην πρώτη του μήνυση και έσπευσαν να του κάνουν το χατίρι, ξαναφέρνοντας την υπόθεση για δεύτερη φορά στη Βουλή.

Η δικαίωση Πολάκη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως ψευδείς και συκοφαντικές τις αναρτήσεις του κ. Κουρτάκη, αναφορικά με την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: