6.12.22

«SOS» από τον έντυπο Τύπο για χρηματοδότηση...


Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση του Τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και στην ΕΙΗΕΑ  για να συζητηθούν οι προτάσεις περί υποστήριξης του έντυπου Τύπου.  

Μετά το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο... Μέγαρο Μαξίμου, το ΔΣ της ΕΙΗΕΑ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το ίδιο ζήτημα. 

Εκτός από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και οι εκδότες ζητούν να επανέλθει σε ισχύ η υπουργική απόφαση του Λευτέρη Κρέτσου για τη διαρκή στήριξη των έντυπων εκδόσεων πανελλαδικής κυκλοφορίας αλλά και του επαρχιακού Τύπου αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ. 

Σημαντική είναι η ενίσχυση που ενέκρινε η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του χαρτιού.

Η υπουργική απόφαση για τη συνολική ενίσχυση των εφημερίδων έμεινε στο συρτάρι του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για πάρα πολλούς μήνες και εμφανίστηκε λίγες μέρες μετά τις εκλογές.

Καταργήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις για την ένταξη του «Μακελειού» στην κρατική χρηματοδότηση, επί υπουργίας Στέλιου Πέτσα, και αντικαταστάθηκε από την προβληματική «λίστα Πέτσα». 

Τη μείωση του ΦΠΑ στον Τύπο δεν δέχονται διαχρονικά οι υπουργοί Οικονομικών, με το επιχείρημα πως θα ανοίξει η όρεξη και σε άλλους κλάδους για να ζητήσουν χρηματοδότηση...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: