12.12.22

Έρευνα για το Qatar-Gate και στην Ελλάδα...


Μετά τις χθεσινές εξελίξεις στη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που συνταράσσει το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και την ελληνική... πολιτική σκηνή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η έρευνα επεκτείνεται και στη χώρα μας. Ήδη, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές των Βρυξελλών, προκειμένου να ενημερωθούν.

Σύμφωνα με πηγές της Αρχής στην Αθήνα, προφανώς η σύλληψη της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας Εύας Καϊλή ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του οργανισμού, καθώς αφορά χρηματισμό και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα επί ελληνικού εδάφους με δύο κατευθύνσεις, αφενός την εμπλοκή κι άλλων προσώπων που πιθανόν συνεργάζονταν είτε νομιμοποιούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά αγνώστου προελεύσεως, αφετέρου τους λεγόμενους «δρόμους του χρήματος», δηλαδή τους τρόπους με τους οποίους έρχονταν τα ποσά αυτά από το εξωτερικό και τι ακριβώς γίνονταν.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παράνομες πράξεις, οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αρχής, θα συνταχθεί σχετική έκθεση που θα διαβιβασθεί τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας όσο και σε πολιτικούς φορείς που έχουν άμεσο ενδιαφέρον, όπως π.χ. τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, η Βουλή κ.λπ...

Nίκος Φωτόπουλος

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: