17.12.22

Τσίπρας: O τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη...



«Λεηλατείτε τη μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους. Εχουμε προκλητική αναδιανομή πλούτου. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής σας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού (2023) καταλογίζοντας «ανεπάρκεια και ιδιοτέλεια» στην κυβέρνηση.

Ο... Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και «πολύ σύντομα μία νέα πλειοψηφία θα τον αναθεωρήσει».


Σχολίασε ότι η ΝΔ πανηγυρίζει πως έσωσε τη χώρα, «η παράταξη που έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει χρεοκοπήσει τη χώρα δύο φορές, το 2009 και το 2014» και παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μια χώρα οικονομικά χρεοκοπημένη». Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε μια κρίση «που φτιάξατε εσείς», σχολιάζοντας ότι σήμερα η Ν.Δ. κουνά το δάχτυλο. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέστρεψε την «πορεία καταστροφής» και πως όμως σήμερα η κυβέρνηση έχει ξαναγυρίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών σε κατάσταση χειρότερη κι από την εποχή των μνημονίων. «Μόνο που τώρα δεν υπάρχει η τρόικα για να επιβάλει περικοπές μισθών, αλλά ο μισθός και το εισόδημα πετσοκόβονται κάθε μήνα και κάθε μέρα, από τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, στο πρατήριο της βενζίνης, από τους λογαριασμούς του ρεύματος», τόνισε.


Επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ υποστήριξε πως τα νοικοκυριά στην Ελλάδα με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ το μήνα, έχουν απωλέσει περίπου το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. «Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι φέτος τα Χριστούγεννα μπορούν να αγοράσουν τα μισά σχεδόν από ότι μπορούσαν πέρυσι», τόνισε.

Ο Αλ. Τσίπρας σχολιάζοντας τα λεχθέντα των κυβερνητικών αξιωματούχων περί δαπανών 55 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια υπογράμμισε ότι «το μεγάλο ερώτημα όταν βλέπω μικρούς επιχειρηματίες, είναι που πήγανε αυτά τα λεφτά; ποιοί τα πήραν με ποια κριτήρια;» ισχυριζόμενος πως «η μεγάλη πλειοψηφία όχι μόνο δεν αισθάνθηκαν την ενίσχυση αλλά αδυνατούν να επιβιώσουν».

Η ζοφερή κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες δείχνει να προβληματίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς «το μέσο νοικοκυριό ξεμένει από χρήματα τις πρώτες 15 μέρες του μήνα» την ίδια ώρα που «κάποιοι δε ξέρουν που να βάλουν τα κέρδη τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: