Η εκλογολογία καλά κρατεί και δεν είναι να περιμένει κανείς τίποτε διαφορετικό σε μια χώρα που απολαμβάνει το να "μαντεύει" την ημερομηνία της κάλπης και πρωθυπουργούς που αρέσκονται να εκπλήττουν. Αυτή την φορά όμως οι προβλέψεις έχουν "τεντωθεί" πολύ.
Εκεί που πολλοί μιλούσαν για τον Ιανουάριο τώρα μιλούν για τον Ιούλιο. Κρίνοντας ίσως από την... λήξη του προγράμματος food pass. Ένα επιπρόσθετο επιχείρημα είναι πως η Ν.Δ έτσι θα γλυτώσει από την ψήφο των νέων που δεν ευνοεί την κυβέρνηση. Επίσης θυμίζουμε ότι δύο υπουργοί έχουν δώσει στίγμα: Ο Γεραπετρίτης που δήλωσε ότι θα φάμε ήσυχα το αρνί του Πάσχα και ο Θ.Λιβάνιος που άφησε να εννοηθεί ότι εκλογές θα γίνουν όταν θα έχει ζέστη.
Αυτοί που σκέφτονται πιο "φρόνιμα" πάντως λένε πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα καταλήξει σε ημερομηνία "αν δεν δεί να πιάνουν" τα όσα αναμένει από την διασπορά των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ώς εκ τούτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέτσοβο δεν θα αποφασίσει την ημερομηνία των εκλογών αλλά τα κριτήρια που θα την καθορίσουν. Ο υφιστάμενος σχεδιασμός είναι για το "τέλος της Άνοιξης" όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πέρυσι τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός. Δεν ειναι πάντως "γραμμένο στην Πέτρα".
ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ
Όταν φτάνει ένας οργανισμός αμιγούς οικονομικής γνωμοδότησης όπως το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής να θέτει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, τότε κάπου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Όπως επισημαίνει στην τριμηνιαία έκθεση του το γραφείο "ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η ελευθερία του Τύπου παρέχουν τις θεσμικές εγγυήσεις για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η οικονομική δραστηριότητα, τη δικαιότερη αναδιανομή του εισοδήματος ώστε να διασφαλίζεται η πολιτική ομαλότητα και τη διαφάνεια και λογοδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος ώστε να επιτυγχάνεται η δημοσιονομική σταθερότητα".
Και μήν πείτε πως όλο αυτό δεν σας φέρνει στο μυαλό την συμπεριφορά της κυβέρνησης στο ζήτημα των υποκλοπών. Γιατί εκεί φάνηκαν τα "μαύρα σημάδια" τόσο στην λειτουργία της Βουλής όσο και στην λειτουργία της δικαιοσύνης. Με λίγα λόγια το Γραφείο Προϋπολογισμού λέει πως οι επενδυτές (που τόσο επιθυμεί η παρούσα κυβέρνηση) δεν αισθάνονται καλά να λειτουργούν σε συνθήκες που θυμίζουν κράτη του βορείου τμήματος της Λατινικής Αμερικής. Και δεν μιλάμε για την Βενεζουέλα.
ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ
Εκκρεμότητες του ...καλοκαιριού λύνει όπως φαίνεται στο καταχείμωνο η κυβέρνηση. Αυτό μας δείχνει ένα τόσο δα αρθάκι που "περνά στα ψιλά" στο νομοσχέδιο του Θανάση Πλεύρη. Πρόκειται για το άρθρο 85 που εξαιρεί απο ενεργειακούς ελέγχους μεγάλες τουριστικές μονάδες. Δηλαδή πρακτικά από τα πρόστιμα που αυτές θα έπρεπε να πληρώσουν, αλλιώς δεν εξηγείται μα τέτοια σπουδή.
Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι πρόκειται να νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, είναι προφανώς ...άκρως θεραπευτικό. Απαλλάσσει από το άγχος, την αγωνία και άλλες τέτοιες επιπτώσεις τους "επενδυτές" στον χώρο του τουρισμού. Κατά τα άλλα μιλάμε για κυβέρνηση με περιβαλλοντικό πρόσημο όπως συνχά - πυκνά λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν έπεσαν και από τα σύννεφα στο Μέρα 25 από την ένταξη της Αγγελικής Αδαμοπούλου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Για να λέμε την αλήθεια και τον Μάρτιο που ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της αύτο το σενάριο θεωρούσαν πιο πιθανό. Αν και δεν είχαν ακριβώς προσδιορίσει τους λόγους που οδήγησαν την βουλευτή Α' Αθηνών σε μια τέτοια απόφαση.
Το μόνον βέβαιο είναι πως τα όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα στην Κουμουνδούρου περί "αμφίπλευρής διεύρυνσης" των ψηφοδελτίων επιβεβαιώνονται και αναμένεται και συνέχεια. Άλλωστε οι λίστες θα κλείσουν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Πάντως υπάρχουν και φήμες πως την συγκεκριμένη μεταγραφή της Αγγελικής Αδαμοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ την "χρωστάει" και στην μεσολάβηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, από τον καιρό που ήταν ακόμη γραμματέας του κόμματος.
ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ
Πάντως η Αγγελική Αδαμοπούλου εισέπραξε μόλις χθές βράδυ τα πρώτα της χειροκροτήματα από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν εκεί βρίσκονταν μόλις 6 με 7 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Βλέπετε επέλεξε να μιλήσει στο νομοσχέδιο για την στεγαστική πολιτική του Κωστή Χατζηδάκη. Στην έναρξη της ομιλίας ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για "την τιμή να είμαι στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ". Είπε επίσης ότι "η συμπόρευση αύτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για πολιτική αλλαγή, για να φέρουμε την δικαιοσύνη και να αποκαταστήσουμε το κράτος δικαίου"...
Επισυνδέσεις
news247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου