10.12.22

Κουτσούμπας: Δεν ήταν μόνο η Καϊλή...


Πηγή της διαφθοράς η Ε.Ε...
Παρέμβαση για την υπόθεση έρευνας για διαφθορά που σχετίζεται με το Μουντιάλ –στην οποία εμπλέκεται και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή– έκανε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια συνάντηση που είχε με φορείς και σωματεία στην Πρέβεζα...

Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, ζούμε σε ένα σύστημα σάπιο, διεφθαρμένο, εκμεταλλευτικό, υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά τα φαινόμενα τύπου Καϊλή αποτελούν στοιχείο «μιας σαπίλας, μιας διαφθοράς ενός συστήματος που εκπορεύεται κι απ' τις Βρυξέλλες».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση –όπως έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και η ευρωκοινοβουλευτική του ομάδα– είναι «η πηγή της διαφθοράς λόγω των πολιτικών, των οδηγιών, των κατευθύνσεων που έχει στα ζητήματα αυτά, όπως η στάση του ευρωκοινοβουλίου για παράδειγμα απέναντι στο Κατάρ, με αυτό το αίσχος των 6000 νεκρών εργατών που δούλευαν για να φτιάξουν το μουντιάλ εκεί, το οποίο ενέκρινε η ΕΕ, το ευρωκοινοβούλιο».


Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε πως δεν ήταν μόνο η Καϊλή που μίλησε υπέρ του Κατάρ «με αυτό τον ανήθικο, απαράδεκτο τρόπο τότε που την είχαμε καταδικάσει όλοι και ο ευρωβουλευτής μας».

Πρόσθεσε πως «είναι δομικό στοιχείο ενός συστήματος, που εκφράζεται και με τέτοια πρόσωπα, που εμφανίζονται με αυτή την ακραία μορφή διαφθοράς, όπως σε αυτή την περίπτωση ή σε άλλες περιπτώσεις π.χ. με τις δομές της "Κιβωτού του τρόμου" με τα παιδιά ή με άλλες ενέργειες που κάνει το αστικό κράτος για να χτυπήσει, να καταστείλει το λαϊκό κίνημα, την οργή, την δικαιολογημένη αγανάκτηση που υπάρχει».

→ Το Σάββατο, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με σχετική του ανακοίνωση σημείωνε μεταξύ άλλων πως οι έρευνες για διαφθορά σε στελέχη του ευρωκοινοβουλίου «φέρνουν στο προσκήνιο τους δεσμούς ''αίματος'' της Ε.Ε. και των θεσμών της, μέσω και των διαφόρων επισήμων κι ανεπίσημων λόμπι, με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: