24.12.22

Πρωθυπουργός υπό το καθεστώς φόβου...



ης
Τρία χρόνια και έξι μήνες μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ. δεν υπάρχει καμία προσδοκία ή αυταπάτη για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Τρία χρόνια και έξι μήνες στήριξης της ολιγαρχίας, των καρτέλ, της διαπλοκής, της αισχροκέρδειας. Ακόμα λιγότερος καιρός χρειάστηκε το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου να στήσει ένα δαιδαλώδες, σκοτεινό και ρυπαρό παρακρατικό δίκτυο παρακολουθήσεων, εκβιασμών, μυστικών υπηρεσιών, κακοποίησης των θεσμών και του Κράτους Δικαίου...


Η Ν.Δ. εξαπάτησε τους πολίτες την ψήφο των οποίων υφάρπαξε το 2019. Η μεσαία τάξη είδε την αγοραστική της δύναμη και το βιοτικό της επίπεδο να κατακρημνίζονται, οι συνταξιούχοι ζουν χειρότερα χάνοντας μέσα από τα χέρια τους τη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αδιαφάνεια και η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος επανέφεραν τις πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση, ενώ η σκιά της διαπλοκής πέφτει βαριά πάνω από τη χώρα, την πολιτική και κοινωνική ζωή. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στη Δικαιοσύνη υποχωρεί ακριβώς γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί την ποδηγέτηση και την εργαλειοποίησή τους. Από τη μία η απώλεια της ηγεμονίας στο Κέντρο, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, και από την άλλη οι διαρροές των ακροδεξιών ψηφοφόρων που στήριξαν τον Κ. Μητσοτάκη στον… μακεδονικό αγώνα εξηγούν την εμφανέστατη μετατόπιση του κέντρου βάρους και του λόγου από τον μεσαίο χώρο στα δεξιά και τα ακροδεξιά.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να εξαντλήσει πλήρως την κυβερνητική θητεία. Όχι μόνο για να κάνει όσες δουλειές έχουν μείνει ανοιχτές ή για να θέσει προσκόμματα στους νέους και στις νέες που θα εργάζονται στην τουριστική σεζόν. Θα το επιδιώξει, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των συνεργατών του, που προειδοποιούν για επικείμενη κατάρρευση, επειδή φοβάται. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει αμηχανία και μεγάλη ανησυχία στους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Ενώ στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη και οι Αρχές ερευνούν τα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων και όχι μόνο με προκλητική καθυστέρηση και σχεδόν κωμικές μεθοδεύσεις, όπως η έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων με το Predatorgate έξι μήνες μετά, η ταχύτητα των Αρχών στο Βέλγιο φανερώνει το αυτονόητο: η ανεξαρτησία και η ελεύθερη λειτουργία Δικαιοσύνης και θεσμών οδηγούν στο εδώλιο κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες, όπως ευρωβουλευτές, ενώ ερευνούν ακόμα και επιτρόπους. Ο Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει χρόνο όσο ελέγχει τους αρμούς της εξουσίας και της Δικαιοσύνης. Χρόνο για να συγκαλύψει και να παρεμποδίσει την έρευνα, να γλιτώσει τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους από τις κομβικές ευθύνες τους. Διότι γνωρίζει ότι προοδευτική πολιτική αλλαγή σημαίνει τέλος στην ασυλία και την ατιμωρησία, σημαίνει κάθαρση και δικαιοσύνη παντού.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: