13.12.22

Ο κοινός παρονομαστής...


«Φέρτε αποδείξεις» ωρύονταν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι κάθε λογής σχολιαστές σε στήλες και τηλεπαράθυρα. Και να που οι αποδείξεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό για το οποίο όλοι ήταν βέβαιοι. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε για τουλάχιστον ένα έτος -άρα η εισαγγελέας Βλάχου υπέγραψε τουλάχιστον έξι φορές την... ανανέωση της παρακολούθησης- τον Κωστή Χατζηδάκη. 

Ήταν άραγε τόσο κρίσιμη εθνική απειλή ο «superman» των ιδιωτικοποιήσεων ή έκανε δουλειές που έρχονταν σε σύγκρουση με τις μπίζνες του Μαξίμου;

Ούτε δύο μέρες πριν, ο πρωθυπουργός επέλεξε να εγκαταλείψει την αίθουσα της Ολομέλειας όταν ο Αλέξης Τσίπρας του έθεσε ένα απλό και λογικό αίτημα: αν επιβεβαιωθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε Χατζηδάκη και Φλώρο, να παραιτηθεί. Το σύστημα Μητσοτάκη διαπράττει ένα έγκλημα σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας μα και ένα στρατηγικό λάθος για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Με τις γελοίες αιτιάσεις περί «ρυπαρών κέντρων» εντός της ΕΥΠ -ο Δημητριάδης; Ο Κοντολέων; Η Βλάχου;- παίρνει πάνω του αυτό το μείζον σκάνδαλο. Την ίδια ώρα, η μη διάψευση και η έμμεση επιβεβαίωση για την επισύνδεση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ συνταράσσουν συθέμελα το πολιτικό σύστημα, το σύνταγμα και το ίδιο το πολίτευμα. Μα κυρίως την αξιοπιστία και την ασφάλεια της χώρας.

Λίγο πιο μακριά από την Αθήνα, η βελγική αστυνομία συλλαμβάνει την Εύα Καϊλή για υπόθεση δωροδοκίας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μαύρου χρήματος από το Κατάρ. Η Καϊλή, ένας Δούρειος Ίππος που άργησε να αντιληφθεί (;) ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., ήταν ένα επιφανές στέλεχος κάτι λιγότερο από μια ανάσα από τη Ν.Δ. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης παρενέβη για την τοποθέτησή της ως αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Γεωργιάδης την έχει υμνήσει δημοσίως, όπως και πολλά στελέχη ακόμα, αλλά και ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Η κυρία Καϊλή έκανε τη δουλειά για τη Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και μάλιστα ετοιμαζόταν η κάθοδός της με τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Το Κατάρ όμως χάλασε τη συμφωνία και δεν είναι η μοναδική που θα χαλάσουν οι έρευνες των Βέλγων, καθώς η Καϊλή δεν ήταν η μοναδική που ξάφνου θυσίασε τις τόσο πολύτιμες αξίες του δυτικού κόσμου και του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής για την… πρόοδο του Κατάρ στα εργασιακά.

Δύο υποθέσεις ξεχωριστές, αλλά όσον αφορά την Ελλάδα με κοινό παρονομαστή. Τον Έλληνα πρωθυπουργό...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: