13.12.22

Το τηλεφώνημα της Καϊλή στον Χατζηδάκη...


...και το βιολί της Κεραμέως...

“Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά”. Αυτό φαίνεται πως σκέφθηκε ο “επισυνδεμένος” Κωστής Χατζηδάκης και σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, φρόντισε να αναφέρει ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Εύα Καϊλή. Βλέπετε σε τέτοιους καιρούς - εκτίμησε μάλλον ο υπουργός Εργασίας- τέτοια πράγματα καλύτερα να τα λες εσύ, παρά... να στα “βγάζουν” άλλοι.

Έτσι για την ιστορία το τηλεφώνημα αφορούσε μια “εκδήλωση ενδιαφέροντος” (ευγενική εκδοχή για το ρουσφετάκι) για την έκδοση σύνταξης ενός προσώπου από την Θεσσαλονίκη. Το αν και κατά πόσο ανταποκρίθηκε ο υπουργός Εργασίας δεν το γνωρίζουμε. Πάντως με δεδομένη την σχέση της ευρωβουλεύτριας με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα ήταν καθόλου απίθανο...

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ 557 ΤΕΣΤ COVID

Αν μην τι άλλο …εντυπωσιακός σε αριθμούς ο απολογισμός του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών. Όπως δήλωσε χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο γκόλφ της Γλυφάδας για το κλείσιμο της χρονιάς: «Όλα αυτά τα 3,5 χρόνια έχω διανύσει σε πτήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Έχω πάει σε 71 χώρες. Από αυτές, σε 15 οι Υπουργοί Εξωτερικών τους δεν είχαν συναντήσει ποτέ Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, σε όλη μας την ιστορία, τα 200 χρόνια! Η χώρα με τη συμφωνία που υπέγραψα στο Καζακστάν προχθές, έχει υπογράψει 300 διεθνείς συμφωνίες. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία μας, ποτέ! Και επίσης, επειδή τα μετράμε όλα, έχω κάνει και… 557 τεστ Covid.»

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΗΣ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Τρείς βουλευτές από διαφορετικά κόμματα (Α.Τριανταφυλλίδης - ΣΥΡΙΖΑ, Ι.Δελλής - ΚΚΕ και Κ.Αρσένης - Μέρα 25) εγκαλούσαν σήμερα στην Βουλή την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για ελλείψεις σε σχολεία, για υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου ακόμη και για μη εφαρμογή δικών της νόμων για τον διορισμό εκπαιδευτικών. Η υπουργός Παιδείας επέμεινε στο γνωστό της ύφος ότι στην Παιδεία είναι όλα καλύτερα από ποτέ και ότι επιτέλους αξιολογείται το εκπαιδευτικό έργο.

Το ότι (και αυτό τον μήνα) υπάρχει μία ακόμη απεργιακή κινητοποίηση εναντίον της πολιτικής της στις 15 Δεκεμβρίου δεν σημαίνει κάτι προφανώς για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ούτε το ότι πρόκειται για την υπουργό που μονίμως έχει σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα εναντίον της. Βέβαια η αλήθεια είναι πως αυτά συμβαίνουν από το 2019 που ανέλαβε. Τώρα θα αλλάξει τακτική;...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: