22.12.22

Υπέρ πάντων αγώνας για τον κεντρώο χώρο...


Η ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου επανασχεδιάζει και κλιμακώνει τη διμέτωπη επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όσο... πλησιάζει η ώρα της κάλπης διότι πιστεύει πως ο δρόμος της αυτοδυναμίας περνάει μέσα από τον κεντρώο χώρο. 

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η δήλωση του πρωθυπουργού για «Αριστερούς του χαβιαριού» που απευθυνόταν στον ΣΥΡΙΖΑ και για «φιλελεύθερους πολυτελείας» που απευθύνονταν στο ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου.

«Οι πρώτοι θα πρέπει κάποτε να μάθουν ότι μία κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να είναι στο πλευρό της κοινωνίας όταν δοκιμάζεται. Και οι δεύτεροι να καταλάβουν ότι η δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη ούτε τη δημοσιονομική ισορροπία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει ανοικτά τις «προεκλογικές» του προθέσεις δηλώνοντας πως «η μάχη των εκλογών κερδίζεται στο χώρο του κέντρου» υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ δεν είναι πλέον το συντηρητικό κόμμα το οποίο ήταν παλαιότερα άλλα είναι το κόμμα που έκανε πράξη την πολιτική διεύρυνση. 

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα περί “επιδοματικής πολιτικής” και “προεκλογικώνν επιδομάτων” για ψηφοθηρικούς σκοπούς επισημαίνουν ότι οι κεντροδεξιοί και οι κεντρώοι πολίτες δεν αρέσκονται στην λογική των έκτακτων επιδομάτων ενίσχυσης αλλά “επιζητούν μόνιμες και δίκαιες πολιτικές λύσεις και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση”. 

Ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός δουλεύει στο φούλ για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας που έχει θέσει ο πρωθυπουργός και υπο αυτή την συνθήκη σχεδιάζουν την προεκλογική στρατηγική τους με κύριο γνώμονα την πολιτική «εξόντωση» του Νίκου Ανδρουλάκη και του Αλέξη Τσίπρα από το κέντρο και την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπήκε στο «κάδρο» του πρωθυπουργού κατά την συζήτηση στην Βουλή για την ψήφιση του προυπολογισμού λέγοντας πως «το όραμα του κ. Ανδρουλάκη, είναι η συγκυβέρνηση  με Τσίπρα και Βαρουφάκη, κάτι που για πολλούς αποτελεί εφιάλτη».
Οι εκλογολόγοι της Πειραιώς διαβάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για «δικαίωση» της στρατηγικής αυτής. Εκτιμούν δε ότι η πόλωση που θα δημιουργηθεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης και οι πιέσεις που θα ασκηθούν προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα κόμματα εξουσίας και στα διλλήματα της κάλπης, θα ευνοήσει τη ΝΔ και θα της επιτρέψει να σχηματίσει ξανά αυτοδύναμη κυβέρνηση...

Αννα Καραβοκύρη

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: