14.12.22

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια...



Αισθητή και στην Αττική έγινε η σεισμική δόνηση των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια, περίπου στις πέντε και μισή το απόγευμα, προκαλώντας νέα ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, μετά από μια μικρή ανάπαυλα που είχε ακολουθήσει την έντονη σεισμική δραστηριότητα στα τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου...

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 17:28 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,3 στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 57 χλμ. Α-ΒΑ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολόγισε τη δόνηση στα 4,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο που μίλησε στη Δημόσια Τηλεόραση «ο σεισμός έχει μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας, δηλαδή στην περιοχή που είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Από τότε συνεχίζονται οι μετασεισμοί» είπε και πρόσθεσε: «Έχω λοιπόν τη γνώμη ότι και ο σημερινός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ που έγινε το βράδυ στις 29 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: