14.12.22

Ο Κακλαμάνης δεν έπεσε από τα σύννεφα...


Θα πάει σε βάθος η έρευνα για το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ευρωβουλή; Το ερώτημα τέθηκε από τον Αντώνη Δελλατόλα στον Νικήτα Κακλαμάνη (Real fm, συμπαρουσίαση με τον Νίκο Χατζηνικολάου) και εκείνος, αφού είπε ότι δεν έπεσα από τα σύννεφα για τα... λόμπι που υπάρχουν, θυμήθηκε από τη

θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1994-1999) χαρακτηριστικές περιπτώσεις κατά τις οποίες ουσιαστική έρευνα δεν υπήρξε. Η μία ήταν για το λόμπι των λεγόμενων «Ατλαντιστών», πίσω από το οποίο βρισκόταν το ΝΑΤΟ που δεν θέλει ούτε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ούτε και κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, δηλαδή ευρωπαϊκό στρατό. 

Έτσι, όποτε έφταναν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίσματα για αυτά τα δύο θέματα υπήρχαν βουλευτές («τους είχαμε τσεκάρει», είπε) που τα σαμπόταραν.  

Το άλλο ήταν σχετικό με την ασθένεια των τρελών αγελάδων που είχε συνταράξει τον κόσμο. Το θέμα παρουσιάστηκε ως υγειονομικό, αλλά «στην ουσία ήταν από πίσω ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο» όπως είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης που πρόσθεσε: 

«Περιμέναμε ότι θα γίνει έρευνα εις βάθος. Και παρότι υπήρξαν δολοφονίες δυο Βέλγων κτηνιάτρων, οι οποίοι είχαν βρει την ιστορία και την είχαν φέρει στο φως, το θέμα ετάφη. Δεν τιμωρήθηκαν ποτέ οι ένοχοι, ούτε καν τους βρήκαν».

Παρόλα αυτά ο Κακλαμάνης αισιοδοξεί ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει αποτέλεσμα γιατί η περίπτωση είναι διαφορετική...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: