21.12.22

Η φημολογία και οι μετρήσεις...


Λίγο πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού, το προηγούμενο Σάββατο, υπήρξε έντονη φημολογία πως μέσα στις… εκπλήξεις που ετοίμαζε ο Μητσοτάκης ήταν και η προσφυγή στις κάλπες. 

Οσοι υποστήριζαν την άποψη αυτή σημείωναν ότι η τοξικότητα του πολιτικού σκηνικού έχει... ξεφύγει από κάθε όριο ακόμη και για εκείνους που μιλούσαν για μια προεκλογική περίοδο παρόμοια με τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και, ως εκ τούτου, ο Μητσοτάκης μπορεί να βρει παράθυρο προσφυγής στις κάλπες. 

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την κατεύθυνση τον προέτρεπαν πολλοί, εντός και εκτός Μαξίμου, αλλά το μη λογικό σενάριο «σκόνταψε» πάνω στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πέραν πάντως των παραμέτρων της τοξικότητας και της διαφθοράς που επηρεάζουν το πολιτικό σκηνικό, υπάρχει και μια σοβαρότερη αιτία, για την οποία ο πρωθυπουργός έχει κάθε λόγο να μη βιάζεται να πάει σε εκλογές. 

Οι πρώτες μετρήσεις μετά την υπόθεση Καϊλή αποτυπώνουν σαφώς μια φθορά του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί βασική δεξαμενή για τη Ν.Δ. και έτσι το κυβερνών κόμμα ποντάρει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά του ΠΑΣΟΚ...

Θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: