23.12.22

Βρόμα και δυσωδία...


Εμείς οι απαισιόδοξοι που δεν πιστεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα και θεωρούμε ότι ειδικότερα αυτή η χώρα βιώνει την απόλυτη πολιτική, κοινωνική και ηθική παρακμή, βρίσκουμε δυστυχώς καθημερινά κι από ένα νέο επιχείρημα που μας επιβεβαιώνει. Μας το πρόσφερε χθες η Δικαιοσύνη, αυτή η κάθε άλλο παρά τυφλή, αλλά αλληθωρίζουσα προς...
συγκεκριμένα συμφέροντα, στη χειρότερη περίπτωση, ή ιδεοληψίες, στην καλύτερη.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την εξοργιστική εισήγηση του εισαγγελέα στην υπόθεση της 19χρονης κοπέλας από την Ηλιούπολη, θύματος τράφικινγκ με νταβατζή αστυνομικό, για απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων. Οπως απεφάνθη, «η καταγγέλλουσα -η οποία, σημειωτέον, εκπορνευόταν από 11 χρόνων και σίγουρα όχι από επιλογή της- μπορούσε να πάρει άλλο δρόμο, δεν παραπλανήθηκε από μηχανισμούς τράφικινγκ και η ίδια επέλεξε τη ζωή της για να κερδίσει την οικονομική της χειραφέτηση».

Αηδία. Οργή και αηδία. Κι άλλη βρομιά και σήψη πάνω σε εκείνη που πρόσφατα ξεχύθηκε και λέρωσε τη μικροαστική μας νιρβάνα με αφορμή την ιστορία του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Κι αμέσως μετά, θυμάσαι με θλίψη ότι στη Σουηδία εδώ και χρόνια διώκεται ποινικά ο πελάτης και όχι η πόρνη. 

Οτι παρόμοια νομοθεσία περί πορνείας έχουν υιοθετήσει και άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, η Ισλανδία και ο Καναδάς, ενώ και η Ισπανία ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο στο ίδιο πνεύμα. Ενοχος είναι αυτός που αγοράζει σεξ και όχι το άτομο που για οποιουσδήποτε λόγους αναγκάζεται να το προσφέρει με χρηματικό αντάλλαγμα.

Σάββατο βράδυ, πριν από έναν μήνα, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στη μία πλευρά της Συγγρού ο πολιτισμός. Απέναντι, ένας άλλος κόσμος. Δύο στριπτιζάδικα που προσπαθούσαν να προσελκύσουν πελατεία με μεγάλα φωσφοριζέ γράμματα. 

Το ένα διαφήμιζε με φωτεινή επιγραφή στα αγγλικά «ειδικές υπηρεσίες στις VIP αίθουσές μας». «Υπηρεσίες» που προφανώς προσφέρονται από γυναίκες-ομήρους, ταλαιπωρημένες, φοβισμένες, κακοποιημένες... Γυναίκες-θύματα τράφικινγκ, από τις περιπτώσεις που έκανε πως δεν είδε ο εισαγγελέας στην περίπτωση της Ηλιούπολης. Κόμπος στον λαιμό. Σίγουρα απέχουμε έτη φωτός από τη Σουηδία και τις άλλες προαναφερθείσες χώρες...

Κορίνα Βασιλοπούλου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: