22.12.22

Πάλι καλά που δεν έκλεψαν το έλατο του Μπακογιάννη...


Πέτρος Κατσάκος

Αντιπολιτεύτηκαν με τον μπαμπούλα της ανομίας και πούλησαν το παραμύθι του νόμου και της τάξης. Και όταν ήρθε η ώρα να πατάξουν την ανομία, παρότι ίδρυαν τη μια αστυνομία μετά την άλλη και έβαζαν στην ΕΛ.ΑΣ. ειδικούς φρουρούς από πόρτες και παράθυρα, το μόνο που κατάφεραν είναι να μετράμε νεκρούς από σφαίρες που... ξέφυγαν και σακατεμένους σε πορείες και διαδηλώσεις.

Οσο για την ανομία; Ποιος ασχολείται τώρα με αυτήν; Τι κι αν πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι στη Νέα Σμύρνη και άνθρωποι πέφτουν νεκροί σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες πλατείες; Τι κι αν ένοπλες ληστείες γίνονται στο κέντρο, καρακέντρο της πρωτεύουσας; 

Το παν είναι να έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία, να έχουμε αστυνομία για τις διαδηλώσεις, να έχουμε μια στρατιά από δίκυκλα με αστυνομικούς που χτυπάνε ό,τι κινείται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, να έχουμε αύρες που πετάνε νερό και χημικά σε όποιον διαμαρτύρεται και διεκδικεί. Αυτήν την ανομία είχαν στο μυαλό τους τόσα χρόνια.

Αυτήν την τάξη ήθελαν να επιβάλουν. Ως εκεί φτάνει το χέρι του νόμου τους. Άντε και μέχρι το κεφάλι κανενός σκουρόχρωμου πιτσιρικά που την κοπάνησε με απλήρωτη βενζίνη των 20 ευρώ. 

Γιατί με την άλλη την ανομία, τη σκληρή, την κανονική, μάλλον θα χρειαστούν και άλλες προσλήψεις, θα χρειαστούν και άλλες αστυνομίες, θα χρειαστούν ακόμη περισσότερες εντολές Θεοδωρικάκου. Γιατί με τις υπάρχουσες δυνάμεις μπορούν να φυλάνε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δημάρχου Μπακογιάννη και μια βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ την ώρα που γύρω τους κάνουν πάρτι οι ντίλερ και τα βαποράκια τους.

Τόσο καλά τους πήγε η ιστορία με την ανομία, τον νόμο και την τάξη, με τους ληστές να μην μπορούν να κλέψουν το έλατο από το Σύνταγμα και να αναγκάζονται να φύγουν με κάτι χρυσά Rolex…

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: